Boeing'in Starliner mekiği ISS’ye ulaştı

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing'in Starliner mekiği, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı.

Boeing'in Starliner mekiği ISS’ye ulaştı
Boeing'in Starliner mekiği ISS’ye ulaştı
GİRİŞ 06.06.2024 22:20 GÜNCELLEME 06.06.2024 22:48

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing'in Starliner mekiği, dün ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan United Launch Alliance (ULA) Atlas-V roketiyle mürettebatlı olarak başarılı şekilde fırlatılmasının ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ulaştı. Starliner, yaklaşık 27 saatlik bir uçuşun ardından ISS’ye kenetlendi.

Starliner’ın ISS’ye yolculuğu sırasında helyum sızıntısı yaşarken, 28 iticisinden 4’ü bozuldu. Astronotlar Barry "Butch" Wilmore ve Sunita "Suni" Williams, bozuk iticilerde 3’ünü yeniden çalıştırmayı başarırken, ISS’ye ilk kenetlenme fırsatını kaçırdılar.

ISS’de Wilmore ve Williams’ı 4 ABD'li astronot ve 3 Rus kozmonot karşıladı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İçimizdeki hazımsızları çıldırtacak Atatürk örneği: Sarışın bozkurt...
Kim daha güçlü? Kalem kalem karşılaştırdık! Herkes 3. Dünya savaşına odaklandı...