Japonya "aktif siber savunmasını" güçlendirecek!

Japonya hükümeti siber saldırıları önlemek amacıyla erken uyarı sinyal sistemi dahil "aktif siber savunma" kapasitelerini güçlendirecek.

Japonya "aktif siber savunmasını" güçlendirecek!
Japonya "aktif siber savunmasını" güçlendirecek!
GİRİŞ 09.06.2024 09:53 GÜNCELLEME 09.06.2024 09:53

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Dijitalleşmeden Sorumlu Devlet Bakanı Kono Taro liderliğindeki hükümetin siber savunma uzman heyetiyle bir araya geldi.

Görüşmede Kişida, "Mevcut güvenlik ortamı ışığında Japonya'nın siber saldırılarla mücadele kapasitesini geliştirmek giderek acil bir görev haline geliyor" dedi.

Kişida, görüşmede Bakan Kono'ya, siber saldırıları önlemek amacıyla erken uyarı sistemi dahil "aktif siber savunma" kapasitelerinin güçlendirilmesi talimatı verdi.

Bakan Kono, siber güvenlik ve hukuk alanından toplamda 17 uzmanın yer aldığı heyetle görüşmesinde, "insanların hak ve çıkarlarını korunmasının" önemini vurguladı.

Buna göre uzman heyet, bu alanda yasa tasarısı hazırlayacak ve bu tasarı sonbahar aylarındaki olağanüstü meclis oturumu öncesi hükümete sunulacak.

Güçlendirilme kapsamında siber saldırı işaretlerini gözlemleyip saptayacak "aktif siber savunma" kapasiteleri "düşman sunucularını bilgisayar virüsleriyle etkisiz hale" getirebilecek.

Yasa tasarısında "iletişim gizliliğine ilişkin anayasal güvencelerin ihlal edilmemesi" yönelik garantiler de dikkate alınması planlanıyor.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim