Genç mühendisler "TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması"nda buluşuyor

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamında, genç mühendis adaylarının motivasyonlarını, hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek için TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması düzenleniyor.

Genç mühendisler "TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması"nda buluşuyor
Genç mühendisler "TEKNOFEST Kuantum Hackathon Yarışması"nda buluşuyor
GİRİŞ 26.06.2024 09:13 GÜNCELLEME 26.06.2024 09:13

TEKNOFEST'ten yapılan açıklamaya göre, yarışma, Bilişim Vadisi, ComPro ve TÜBİTAK yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor.

Bu yıl ilk kez başvuruya açılan Kuantum Hackathon Yarışması geleceğin kritik teknolojilerinden biri olan kuantum hesaplama alanında genç mühendis adaylarını bilinçlendirmeyi ve bu alana olan ilgilerini artırmayı hedefliyor.

BAŞVURULAR 30 HAZIRAN'A KADAR DEVAM EDECEK

Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören üniversite öğrencileri (lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil) ile mezunların katılımına açık yarışmada birinci 150 bin, ikinci 120 bin, üçüncü ise 100 bin lira ödül alacak.

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında genç mühendis adaylarının motivasyonlarını, hayal güçlerini ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek için düzenlenen yarışmaya başvurular 30 Haziran'a kadar devam edecek.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suudi Arabistan son dakika duyurdu!  Vatandaşlara peş peşe savaş uyarısı...
ABD'nin dünyaca ünlü gazetesinden Biden'ı şoke eden seçim çağrısı