ABD'nin herkesten gizlediği silahı Google Maps üzerinden görüntülendi!

ABD'nin "Manta Ray" isimli denizaltı silahı bir kullanıcının dikkati sayesinde Google Maps üzerinden görüntülendi. Yapılan açıklamaya göre denizaltı aracının operasyonlarda kullanılması an meselesi...

GİRİŞ 26.06.2024 14:57 GÜNCELLEME 26.06.2024 14:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

"Manta Ray" adı verilen çok gizli bir ABD denizaltı prototip silahı, Google Maps kullanıcıları tarafından tespit edildi. Fark edilen görüntüler şu an internet kamuoyu tarafından açıkça görülebiliyor.

YILDIZ SAVAŞLARI GÖRÜNÜMLÜ BİR SAVAŞ GEMİSİ GEMİ

Kaliforniya'daki Port Hueneme deniz üssüne yanaşan "Yıldız Savaşları" görünümlü gemiyi gösteren uydu fotoğrafları Pazar günü viral hale geldi ve geminin belirgin profili liman arkadaşlarıyla tam bir tezat oluşturuyor.

Pürüzsüz görünümlü otonom gemi, kaygan tasarımı ve düşük güç modunda çalışırken kendisini suyun derinliklerine demirleyebilmesi nedeniyle deniz canlısının adını almıştır.

UZUN SÜRE DENİZ TABANINDA KALABİLİYOR

Northrop Grumman tarafından ABD Donanması'nın uzun menzilli sualtı silahları geliştirme projesinin bir parçası olarak üretilen Manta Ray, yakıt ikmali yapmadan "çok uzun süreler" boyunca deniz tabanında kış uykusuna yatabilen sofistike bir sualtı insansız hava aracıdır.

Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı'nda Manta Ray program yöneticisi olan Dr. Kyle Woerner, ajansın bir haber bülteninde "suda hareket etmek için verimli, yüzdürme güdümlü süzülme" kullandığını söyledi.

OPERASYONLARDA KULLANILMASI AN MESELESİ

Woerner, "Başarılı, tam ölçekli Manta Ray testimiz, aracın gerçek dünya operasyonlarına doğru ilerlemeye hazır olduğunu doğruluyor" diye ekledi.

"Gemi, çok çeşitli deniz görev setlerini mümkün kılmak için farklı boyut ve türlerde çeşitli faydalı yük bölmeleri ile tasarlanmıştır."

Modüler tasarımı, sökülüp sıradan nakliye konteynerlerinde taşınabilmesini sağlayarak özel liman tesislerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır.

Telegraph'ın haberine göre, Donanma bu aracı Güney Kaliforniya açıklarında üç aydan fazla bir süre boyunca test etti.

ÜLKELER BİRBİRLERİNE KARŞI ÖNLEM ALIYOR

Savunma analistleri, Donanmanın insansız hava aracı teknolojisini geliştirme çabasının Rusya ve Çin'in denizaltı operasyonlarına karşı stratejik bir önlem olarak tasarlandığından şüpheleniyor.

Ruslar kendi sualtı insansız hava araçlarını geliştiriyor ve geçen yıl bu türden yaklaşık üç düzine gemi satın almayı planladıklarını açıkladılar.

ABD'li düşman, insansız hava aracının yaklaşık 6.200 mil menzile sahip olduğunu, nükleer silahlarla donatılabildiğini ve 100 knot - yaklaşık 115 mph - hıza ulaşabildiğini iddia ediyor.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 19
  • tepki 4 gün önce Şikayet Et
    belki yirmi yil ønce super denecek bir sey de artik dusmani bulmak kolay denizin altina kamara koyarsin ve cok gelismis sistemler var ancak bu afrika araplara karsi super silah olabilir gelismis ulke bunu avlar
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 gün önce Şikayet Et
    İstediğiniz kadar bölgeye "tencere kapağı " gibi uçak gemisi /denizaltı vs getirin. GÜÇLÜ mü kazanacak, HAKLI mı kazanacak ? Ortadoğuda ve dünyada bu "kovboy edasının" artık beş para etmeyeceğini anladığınızda çok geç olacak...
    Cevapla
  • Stratejik bakış 4 gün önce Şikayet Et
    Vatozun dedesi ...kabak gibi okyanusta ...gezecek ...yada yatacak ....manyetik ...veya lazerli jamerle sistemi ..ni cökertebiliriz
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    evet aynen öyle teknoloji casuslugu...köstebek kim acaba?
    Cevapla
  • Abdurrahim 4 gün önce Şikayet Et
    Amerika dize geldi sonunda Osmanli tokadi oyledie eyy abd yerinde 4 donersin sonra cokersin Reis sizi iyi kivama getirdi insaAllah biatta edeceksiniz kisa zamanda vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayseri'de 5 yaşındaki çocuğa taciz iddiası sonrası provokasyon! Ev ve işyerleri yakılıyor
CHP'li Gökhan Günaydın'ın İmam Hatip nefretine Mustafa Varank'tan sert tepki