BM Genel Kurulu, Çin'in yapay zeka önerisini kabul etti

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Çin'in BM Temsilcisi Fu Cong'un önerdiği taslağı kabul ederek yapay zeka kapasitesinin geliştirilmesi için uluslararası işbirliğini güçlendirme kararı aldı.

BM Genel Kurulu, Çin'in yapay zeka önerisini kabul etti
BM Genel Kurulu, Çin'in yapay zeka önerisini kabul etti
GİRİŞ 03.07.2024 08:57 GÜNCELLEME 03.07.2024 08:57

BM Genel Kurulu, yapay zeka kapasitesinin geliştirilmesi konusunda uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi ve açık, adil ve ayrımcı olmayan bir iş ortamının savunulması amacıyla Çin tarafından önerilen bir kararı kabul etti.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Fu Cong, yapay zeka teknolojisinin küresel olarak hızla geliştiğini, ancak özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki çoğu insanın henüz buna gerçek anlamda erişemediğini veya bundan faydalanamadığını söyledi.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Yapay zeka teknolojisinin eşit şekilde geliştirilmesi ve kullanılması ve faydalarının paylaşılması için yapay zeka konusunda uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

140'TAN FAZLA ÜLKE DESTEK VERDİ

Karar tasarısına, ABD'nin de aralarında bulunduğu 140'tan fazla ülke destek verdi.

ABD VE ÇİN'DEN YAPAY ZEKA ZİRVESİ

"ABD'nin tüm bu süreçte oynadığı olumlu rolü çok takdir ediyoruz. Çin, yapay zeka konusunda ABD ile birlikte çalışmaya hazırdır." diyen Fu, kararın kabul edilmesinin ardından Çin ve ABD'den üst düzey yetkililerin yapay zeka konusunda görüşmelerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
"Anadolu'ya bakın, kaç kişi gitmelerini istiyor?"
Türkiye'nin nükleer hedefleri için yeni adımlar atılıyor