Tarihi veri sızıntısı: 45 GB dosya boyutunda şifreler Darkweb'de yayınlandı!

Darkweb'de 10 milyar parolanın yer aldığı devasa bir veri seti paylaşıldı. RockYou2024 adı verilen bu sızıntı, eski ve yeni veri ihlallerinden elde edilen şifreleri içeriyor.

Tarihi veri sızıntısı: 45 GB dosya boyutunda şifreler Darkweb'de yayınlandı!
Tarihi veri sızıntısı: 45 GB dosya boyutunda şifreler Darkweb'de yayınlandı!
GİRİŞ 08.07.2024 14:47 GÜNCELLEME 08.07.2024 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarihteki en büyük şifre sızıntısı geçtiğimiz hafta meydana geldi.

Önde gelen bir bilgisayar korsanlığı forumunda "RockYou2024" olarak adlandırılan bu sızıntı, 10 milyara yakın benzersiz şifreyi düz metin halinde derleyerek paylaştı.

45 GB BOYUTUNDA ŞİFRE DOSYASI İNTERNETE SIZDIRILDI

Dünya çapındaki sızıntılardan elde edilen yaklaşık 10 milyar parolanın yer aldığı veri seti 45 GB büyüklüğünde.

Bu veri seti, çevrimiçi ve çevrimdışı hizmetlerden internete bakan kameralara ve endüstriyel donanıma kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor.

Cybernews'ten güvenlik araştırmacıları, BreachForums yeraltı suç forumunda şimdiye kadar görülen en büyük çalıntı ve sızdırılmış kimlik bilgileri koleksiyonunu ortaya çıkardıklarını söylüyor.

Tamamı düz metin formatında olmak üzere 9.948.575.739 benzersiz şifre içerdiği söylenen RockYou2024 derlemesinin, RockYou 2021 olarak bilinen ve 8,4 milyar şifre içeren daha önceki bir kimlik bilgileri veritabanını içerdiği ve karışıma yaklaşık 1,5 milyar yeni şifre eklediği anlaşılıyor.

Bunlar 2021'den 2024'e kadar olan dönemi kapsıyor ve en son kimlik bilgileri dosyasının en az yirmi yılı kapsayan çalıntı kimlik bilgilerinden oluşan toplam 4.000 büyük veritabanından girişler içerdiği tahmin ediliyor.

 

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 1
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Genelde de bizim veriler sızıyor ilginç değil mi? Sızıntı sağlık bakanlığı üzerinden gibi görünüyor ama kimse umursamıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!