Empire State binası büyüklüğünde! Dünyaya doğru geliyor...

2029 yılında devasa bir asteroit "son derece nadir bir doğal olay" olarak Dünya'nın yanından geçecek ve onu izlemek için bir uzay aracı gönderilecek.

GİRİŞ 17.07.2024 10:26 GÜNCELLEME 17.07.2024 11:08
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) misyonundan elde edilen bulguların, gelecekte gezegenimizi çarpışma rotasına girecek benzer cisimlerden korumaya yardımcı olması umuluyor.

99942 Apophis asteroitinin, 13 Nisan 2029'da Dünya'nın yüzeyinden 19.900 mil (32.000 km) mesafeden geçerek "olağanüstü yakın geçişi" yapması bekleniyor.

ÇIPLAK GÖZLE GÖRÜLEBİLECEK!

Avrupa ve Afrika'nın büyük bölümünde ve Asya'nın bazı bölgelerinde yaklaşık 2 milyar kişi, gökyüzü açıksa bunu çıplak gözle görebilecek.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Uzay Güvenliği için Hızlı Apophis Misyonu (Ramses) kapsamındaki hazırlık çalışmaları için fon aldı.

Ramses uzay aracı, Dünya'nın yanından geçmeden önce Apophis'le buluşacak ve yakın geçiş sırasında asteroitin gezegenimizin yerçekimi tarafından nasıl değiştirildiğini incelemek için ona eşlik edecek.

DÜNYAYI ISKALAYACAK: 100 YIL DAHA RAHATIZ...

Apophis'in Dünya'yı ıskalayacağı ve gökbilimciler asteroidin önümüzdeki en az 100 yıl boyunca gezegenimize çarpma ihtimalinin olmadığını söylüyorlar.

Gökbilimciler, yaklaşık 375 metre çapında, neredeyse Empire State Binası büyüklüğündeki bu büyüklükteki bir cismin Dünya'ya bu kadar yaklaşmasının her 5.000 ila 10.000 yılda bir gerçekleştiğine inanıyor.

Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) Araştırma Direktörü Patrick Michel, "Asteroitler hakkında henüz öğrenmemiz gereken çok şey var, ancak şimdiye kadar onları incelemek için Güneş Sistemi'nin derinliklerine seyahat etmek ve yüzeyleriyle etkileşime girmek için kendimiz deneyler yapmak zorunda kaldık" dedi.

"Doğa ilk kez bir tanesini önümüze getiriyor ve deneyi kendisi gerçekleştiriyor.

DÜNYADA GELGİT KUUVETİ OLUŞTURABİLİR!

"Yapmamız gereken tek şey, Apophis'in güçlü gelgit kuvvetleri tarafından gerilip sıkıştırılmasını izlemek. Bu kuvvetler heyelanlara ve diğer bozulmalara yol açabilir ve yüzeyin altından yeni malzeme çıkarabilir."

Ramses'in, Dünya'nın yanından geçmesinden iki ay önce, Şubat 2029'da Apophis'le buluşabilmesi için Nisan 2028'de fırlatılması gerekiyor.

ESA'ya Uzay Güvenliği Program Kurulu tarafından hazırlık çalışmalarına başlama izni verildi ve göreve başlayıp başlamama konusunda nihai karar Kasım 2025'te verilecek.

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Gezegen Savunma Ofisi Başkanı Richard Moissl, bu tür görevlerin "insanlığın tehlikeli bir asteroide verdiği yanıtın temel taşı" olduğunu söyledi.

Bilim insanları asteroitin bileşimini, kütlesini, yoğunluğunu ve iç yapısını inceleyecek ve Apophis'in geçişi sırasında nasıl değiştiğine bakacak.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), "Bunların hepsi, tehlikeli bir asteroitin Dünya ile çarpışma rotasından nasıl çıkarılacağının en iyi şekilde değerlendirilmesi için çok önemli özellikler" dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Helak Ol İsrail 1 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah İsrail'in üzerine düşer yahudiler meteor yağmuru ile azap içinde yok olur inşallah amin. Yahudilik demek faşizmin sözlükteki karşılığı demektir özeti budur
    Cevapla
  • Ufuk 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyaya düşmesi demek hepinizin ölmesi demek cahiller
    Cevapla
  • Mardin'li 1 ay önce Şikayet Et
    İnşaAllah beyaz saray on üzerine düşer.
    Cevapla
  • Düşünce 1 ay önce Şikayet Et
    Yani kısaca deprem demek istiyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    basınıza patlayacak kıyameti durduramazsınız korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Bir haberde Çin'in roketi dünyaya düşüyor diye haber vardı. NASA kuzey yarım kürede denize düşecek demişti. Roket güney yarım küreye düştü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan "İsrail'in saldırılarına karşı harekete geçme" çağrısı
Cristiano Ronaldo futbolu bırakacağı takımı açıkladı