WhatsApp dil sorununu ortadan kaldırıyor! İşte o özellik...

WhatsApp, yakında sunacağı otomatik çeviri özelliğiyle dil bariyerlerini aşmayı hedefliyor. Bu yenilik, global iletişimi kolaylaştırarak milyonlarca kullanıcının farklı dillerdeki mesajları anında anlayabilmesini sağlayacak.

GİRİŞ 18.07.2024 16:16 GÜNCELLEME 18.07.2024 17:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

WhatsApp, tüm sohbet mesajlarına çeviri yapacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

Mesajlaşma platformunun gelecekte uygulamanın tüm sohbet mesajlarını otomatik olarak çevirip çevirmeyeceğine kullanıcıların karar vermesine olanak tanıyacak.

Bu özellik henüz geliştirme aşamasında ancak WhatsApp'ın şu anda farklı diller arasında iletişimi geliştirmeyi amaçlayarak çeviri deneyimini daha da iyileştirmeye odaklandığı görülüyor.

ÖZELLİĞİ KULLANABİLMEK İÇİN PAKETİ YÜKLEMEK GEREKECEK

WhatsApp, şu anda mesajları bir dilden farklı bir dile çevirme özelliğini geliştiriyor.

Kullanıcılar, tüm yeni mesajlar için bu işlemi otomatikleştirme seçeneğiyle birlikte seçilen bir mesajı çevirebilecekler.

NASIL ÇALIŞACAK?

Mesajı çevirmek istedikleri dili seçtikten sonra WhatsApp, kullanıcıdan çeviri için gerekli dil paketini indirmesini isteyecek.

Mesaj içeriği çevrildiğinde, mesaj balonunun içinde mesajın başarıyla çevrildiğini gösteren yeni bir etiket belirecektir.

Bu etiket, kullanıcıların orijinal ve çevrilmiş mesajları ayırt etmelerine yardımcı olacak, net bir iletişim sağlayacak ve olası yanlış anlamaları azaltacaktır.

WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini sağlamak adına şirket içi çeviri teknolojisini kullanarak mesaj çevirilerinin tamamen cihaz üzerinden işlenmesini sağlıyor.

Böylelikle uçtan uca şifrelemenin korunduğu ve hiçbir mesaj harici olarak paylaşılmadığı için kullanıcı gizliliği korunmaya devam edecek.

HANGİ DİLLERİ DESTEKLEYECEK?

İlk destek İngilizce, Arapça, İspanyolca, Portekizce (Brezilya), Rusça ve Hintçe gibi dillerle sınırlı olacak ve gelecekteki güncellemelerde potansiyel olarak daha fazla dil eklenecek.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Semmane 1 ay önce Şikayet Et
    Gizliliğine önem veren -önüne koyulan her otu yer gibi- yahudi malı hiçbir şeyi mecbur kalmadıkça yüklemez, Kullanmaz. Yıllardır sistem açıklarını incelerim...
    Cevapla
  • BAHRİ 1 ay önce Şikayet Et
    BİP'te yıllardır var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede