Google bunu beklemiyordu! İşte Apple'ın yeni hamlesi...

Apple Haritalar'ın web üzerinden de kullanılabilmesi için genel beta süreci başladı. Oldukça yenilikçi bir tasarıma sahip olan uygulama Google'ı zorlayacak gibi görünüyor...

Google bunu beklemiyordu! İşte Apple'ın yeni hamlesi...
Google bunu beklemiyordu! İşte Apple'ın yeni hamlesi...
GİRİŞ 25.07.2024 16:35 GÜNCELLEME 25.07.2024 16:35

Apple, Haritalar uygulamasını web tarayıcılarına taşıyarak büyük bir adım attı. Artık iPhone veya iPad'inize ihtiyaç duymadan, herhangi bir cihazın tarayıcısından Apple Haritalar'ı kullanabileceksiniz.

Bu gelişme, yol tarifi almak, yeni yerler keşfetmek ve işletmeleri bulmak gibi işlemleri daha da kolaylaştıracak.

Apple'ın basın bültenine göre, uygulamanın beta versiyonuna erişmek isteyenler, Mac ve iPad cihazlarında Safari ve Chrome tarayıcıları, Windows cihazlarında ise Chrome ve Edge tarayıcıları kullanabilecek.

Şimdilik sadece İngilizce olarak kullanılabilen Apple Haritalar'a beta.maps.apple.com adresi üzerinden erişilebiliyor

Beta ile birlikte kullanıcılar araç ve yaya yol tarifleri alabilir, fotoğraflar, çalışma saatleri, derecelendirmeler ve yorumlar dâhil olmak üzere harika yerleri ve yararlı bilgileri bulabilecek.

Haritalar, Rehber özelliği ile de pek çok şehirde yemek yenilebilecek, alışveriş yapılabilecek ve keşfedilecek yerleri gösterecek.

Bu adımla birlikte Apple, yıllardır pazar lideri olan Google Haritalar'a ciddi bir rakip olacak.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...