Son dakika: Instagram'a erişim engeli getirildi

Son dakika haberi: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. Şehit Hamas lideri İsmail Haniye paylaşımlarına uyguladığı sansür politikası büyük tepki çekmişti.

GİRİŞ 02.08.2024 06:58 GÜNCELLEME 02.08.2024 09:53
Bu Habere 599 Yorum Yapılmış

Bu sabah, popüler sosyal medya platformu Instagram'a giriş yapamayan kullanıcılar, "Instagram çöktü mü?" sorusunu gündeme getirdi.

INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELLENDİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) web sitesindeki bilgilere göre, Instagram'a bu sabah erişim engellendi.

Kararın ardından Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor.

Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram'a erişim sağlamaya çalışırken, BTK'nın web sitesinde bu erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Instagram'ın Haniye hazımsızlığı: Fotoğrafını kaldırdılarInstagram'ın Haniye hazımsızlığı: Fotoğrafını kaldırdılar

FAHRETTİN ALTUN'DAN INSTAGRAM'A TEPKİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayınlamış ve Instagram'ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniyye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerine yer vermişti.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 599
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İnstegram hesabım yok hayatın sonu değil toptan kapatın gitsin insanlarda kurtulsun
    Cevapla
  • reyhannn 1 ay önce Şikayet Et
    Sosyal medya üzerinden işlerini yürüten yüzlerce firmalar var. Şu an Meta değil onlar cezalandırılıyor.. Kapatılması şu an daha çok zarar vermekte.. Neden kendi yazılımcılarımızı yetiştirip kendi programlarımızı kuramadık.. Şu an esnaf cezalandırılıyor. işleri duran firmalar zaten bugünlerde sıkıntı yaşıyordu birde bu engellemeden sonra düşünemiyoruz işleri...
    Cevapla
  • Behlüldane 1 ay önce Şikayet Et
    Sıra siyonist META nin ürünü büyük baş FACE nin acılen darhal kapatılması gerekiyor sıra siyonistlerin büyük başı FACE de acilen ivedi olarak derhal kapatın
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tümünü kapatın gitsin aile yapısını bozmaktan başka bir işe yaradıkları yok zaten.
    Cevapla
  • rıza 1 ay önce Şikayet Et
    zaten taliban da internet kullanmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Karanlık zihniyetleri hiç değişmedi: Cumhuriyet'ten Hulusi Akar'a ve İslam'a hakaret!
'10 fabrikam var' deyip ortalığı birbirine katmıştı! Vali Gül paylaştı: Beklenen son...