Instagram ne zaman açılacak? Bakanlık erişim engeli için tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Peki Instagram ne zaman açılacak?

Instagram ne zaman açılacak? Bakanlık erişim engeli için tarih verdi!
Instagram ne zaman açılacak? Bakanlık erişim engeli için tarih verdi!
GİRİŞ 05.08.2024 10:44 GÜNCELLEME 05.08.2024 12:37
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Instagram’a 2 Ağustos Cuma günü itibariyle Türkiye’de girilemiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'da düzeltilmesi gereken birkaç problem var. Bu problem düzeltildiği takdirde erişime açılacak denildi.

FİLİSTİN PAYLAŞIMI ENGELİ

Filistin destekçisi içeriklerin kaldırılıp İsrail destekçisi mesajlara dokunulmaması, Haniye suikastı sonrası başsağlığı mesajlarının engellenmesi de Instagram’a erişim engeli getirilmesinde etkili oldu. Türk kullanıcıların yaptıkları bazı paylaşımları kaldıran ya da engelleyen platformun, farklı ülkelerdeki benzer paylaşımlara ses çıkarmaması üzerine BTK resen harekete geçti. BTK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, karar platformun katalog suçlara ilişkin düzenlemelere uymaması nedeniyle alındı.

Instagram Ne Zaman Açılacak?

INSTAGRAM NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Instagram’da yaşanan erişim engeliyle ilgili açıklama yaptı. Uraloğlu, "Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde, net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak" dedi.

Bakan Uraloğlu, Instagram’ın erişime kapatılması hakkında, "Biz hukuk ülkesiyiz ülkemizin koyduğu kurallar var ülkeminiz değerleri hassasiyetleri var. Bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde de temsilcileri bulunan, ki tamamının temsilcisi var, bazı sosyal medya platformları var. Bizim bunlardan uygulanmasını isteğimiz belli kural ve mevzuatlar var. Zaman zaman bunlara uyulmasında yaptığımız uyarılara rağmen bazı problemler görüyoruz.

Bu da en son bütün uyarılımıza rağmen katalog suçları dediğimiz bir çerçeve var, o çerçeve kapsamında kendilerini uyardık; gerekli karşılığı bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları kanunumuza uymayan tarafları giderip hassasiyetlerimizi yerine getirdikleri zaman erişim yasağını kaldırmış olacağız.

Biz mutlaka bunu takip ediyoruz onlarla iletişim halindeyiz, söylediğimiz birçok şeyi yerine getirdiklerini söyleyebilirim ama bazen bu karşılık bulmayabiliyor; özellikle hem kanuni hukuki olarak koyduğumuz kurallar, hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıkları takdirde biz de gerekli müdahaleleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bu konuda vatandaşımızın hissiyatını da doğru yönetmeye çalışıyoruz.

Türkiye temsilcisi olan ilgili ile arkadaşlarımız görüşme halinde; net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, eksikler belli, o eksikleri giderdikleri an diyelim ki 1 saat sonra o engeli kaldırmış olacağız. Burası bağımsız bir ülke; kanunları kuralları var, herkesin de bu kanun ve kurallara uymasını istiyoruz net olarak" ifadelerine yer verdi.

Instagram Türkiye

INSTAGRAM NEDEN KAPATILDI?

Meta çatısı altında faaliyet gösteren Instagram’a 2 Ağustos Cuma günü itibarıyla Türkiye’de girilemiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a Türkiye’de bu sabah erişim engeli getirildi. Bu gelişmeyle birlikte güne uyanan milyonlarca kullanıcı Instagram’a neden girmediğini araştırmaya başladı. Öte yandan BTK, Instagram'a neden erişim engeli getirildiğini de açıkladı.

TEMSİLCİLİĞE LİSTE VERİLDİ

Instagram’a Atatürk’e hakaret, askerin şehit edilme görüntüleri, cinsel içerik, çocuk istismarı, fuhuş, kumara yönlendirme gibi pek çok konuda yapılan paylaşımların kaldırılması talepleri iletildi. Bu içeriklere ilişkin Instagram temsilcisine bir liste verildi. Söz konusu içerikler kaldırılmadan erişim engeli kararına son verilmeyeceği iletildi.

Ahmet Işık Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Aylin 1 ay önce Şikayet Et
    Açılmasın fesbuk da kapatılsın hiç hoş olmayan yazılar görseller çok kötü lütfen kapatılsın
    Cevapla
  • Ayşe 1 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru karar lütfen kapalı kalsın
    Cevapla
  • Selin 1 ay önce Şikayet Et
    Bana kalırsa hiç açmayın çok rahatladık kafamız dinlendi İnanın
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    çok güzel oldu facebok ve tiktok unda kaldırılmasını istiyorum
    Cevapla
  • savaşçı 1 ay önce Şikayet Et
    açılmaz inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ons altında kritik rakam! "Alım fırsatı olabilir"
Osimhen'i gölgede bırakacak transfer için görüşmeler başladı!