Instagram açıldı mı? Bakan Uraloğlu'ndan yeni açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram için "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz" dedi.

Instagram açıldı mı? Bakan Uraloğlu'ndan yeni açıklama
Instagram açıldı mı? Bakan Uraloğlu'ndan yeni açıklama
GİRİŞ 05.08.2024 19:55 GÜNCELLEME 05.08.2024 21:15
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Instagram'a erişim engeli getirildi. 48 saati geçen yasakta hala Instagram'a giriş sağlanamıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Instagrama uyarılara rağmen gerekli adımları atmadıkları için erişim yasağı getirdiklerini söylemiş ve "Kuralları ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadıkları takdirde biz de müdahale ederiz." diye konuşmuştu. 

Uraloğlu, görüşmelerin sürdüğünü ve eksikler giderilince engelin kaldırılacağını sözlerine eklemişti.

Süreçte yeni gelişme yaşandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Instagram yetkilileri görüştü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu şu ifadeleri kullandı:

"Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz."

'GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ALAMADIK'

Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileri ile gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili, "Instagram'ın açılması konusunda yapılan görüşmelerde tam istediğimiz sonucu alamadık. Bu işi bugün bitirebileceğimizi düşündüm ama olmadı. Instagram konusunda bir ilerleme yok" ifadelerini kullandı.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 104
  • Çiko 1 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş ne kadar önemliymis bu Instagram..yatıyoruz kalkıyoruz ne zaman açılacak merakı var millette..açılmaması daha hayırlı hatta tiktok bile kapatılmalı .esas tehlikeli olan tiktok
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Evlilikleri yıkan millete zararı olanları engellemek en güzeli hayırlı olsum
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Instagram da kimmiş benim irademe sınır getirecekmiş anında sildim.arkadaşlarım da beni numaramdan arasınlar bitti.
    Cevapla
  • delidumrul 1 ay önce Şikayet Et
    açmayın bu siyonist kafir israilin şirketini. hertürlü teörist pkk fetö iti burda Türkiye aleyhine yayın yapıyor serbest. ama bir tane el kaideliye izin vermez. natenyahu paylaşımlarını anında kaldırıyor. cüney özdemir denen ev zencisi dangalak defol abd mahkemesine bak google kitledi cezayı. içimizde çok hain var. Reis yanlış yapıyor bu itleri temizletecek.
    Cevapla
  • Vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç açmayın.Bura yol geçen hanı değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin'in otopsisi tamamlandı! Cenaze öncesinde ilk itiraf geldi...
Narin'in cenaze namazını kıldıran imam: Allah'a nasıl hesap vereceğiz?