Instagram'ın ardından Roblox’a erişim engeli

Instagram'ın ardından Roblox adındaki oyun platformuna çocuk istismarı suçlaması ile Türkiye'de erişim engeli getirildi.

Instagram'ın ardından Roblox’a erişim engeli
Instagram'ın ardından Roblox’a erişim engeli
GİRİŞ 07.08.2024 21:05 GÜNCELLEME 07.08.2024 23:07
Bu Habere 281 Yorum Yapılmış

Roblox isimli çevrimiçi oyun platformuna Türkiye'de erişim engeli getirildi.

ÇOCUK İSTİSMARI VE LGBT PROPAGANDASINA GEÇİT YOK

Kimliksizleştirme, cinsiyetsizleştirme ve LGBT propagandası sebebiyle çokça şikayet alan Roblox'la ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Roblox.com'un erişime kapatılmasına ilişkin bilgi verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

"Çevrimiçi oyun platformu Roblox'un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı iledir.

Karar UYAP'ta yayınlanması sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulanmıştır." 

Karar metninde şu ifadeler yer verildi:

"URL adresinin çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması açısından engellenmesinin önem teşkil ettiği gerekçesi ile erişimin engellenmesini talep ettiği, Hakimliğimizin 01/08/2024 tarih ve 2024/5032 değişik is sayılı kararıyla talebin yerinde görülerek erişim engellenmesine karar verildiği anlaşılmıştır." ifadelerine yer verildiği görüldü.

"ÇOCUKLARIMIZIN KORUNMASI HERKESİN GÖREVİDİR" 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Roblox'a getirilen erişim engeli ile ilgili açıklama yaptım.

Bakan Tunç, X'ten yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir.

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. 

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. 

Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. 

Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir.

Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir."

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN ROBLOX’A ERİŞİM ENGELİ AÇIKLAMASI

BTK'nin erişim engeli kararını duyurmasının ardından özellikle çocukların girdiği platforma yönelik alınan kararın nedeni merak ediliyordu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı alınan kararın gerekçelerini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Roblox isimli oyun platformunda;

-çocukların istismarına neden olan cinsel içerikli paylaşımlar yapılması

-eşcinselliği özendirici sanal partiler düzenlenmesi

-bunlara teşvik amaçlı çocukların katılımını sağlamak amacıyla "robux" isimli oyun parasının bot hesaplar tarafından dağıtılması

söz konusu içeriklerin denetlenmesinin mümkün olmaması nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda erişimin engeli getirildi.

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 281
  • Tahsin Balıkçı 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru bir karar youtube facebook whapshap bunlarda tamamen kapatılmalı
    Cevapla
  • MustafA 1 ay önce Şikayet Et
    Örf adet gelenek görenekleri savunan yerli ahlaklı uygulamalar desteklenmeli ve teşvik edilmeli . Cemaatlerin de elini taşın altına koyup yeni düzene ayak uydurup yardımları adam gibi kullanmalı gerekirse dinî ve ahlâkî kişiliği oturmuş bilgisayar uzmanı sosyal medya fenomenleri desteklenmeli
    Cevapla
  • MustafA 1 ay önce Şikayet Et
    Güzel şeyler oluyor Rabb'im bu fitne ve ümmetin başının belası siteleri tez zamanda bertaraf etmeyi ülkemize devletimize hükümetimize nasip etsin
    Cevapla
  • A.A.A 1 ay önce Şikayet Et
    DOĞRU KARAR! Helal olsun.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Karar vermek için neden bu kadar yavaş hareket ediliyor onu anlayamıyorum,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi'nden rüşvet ve şantaj skandalı!
Türkiye'nin hamlesi PKK'yı kilitledi! Mustafa Karasu: ABD de önleyemez!