Roblox neden açılmıyor? Roblox ne zaman düzelir, oynanır?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından (BTK), 7 Ağustos 2024 Çarşamba gününden itibaren çocukların popüler oyunu Roblox adındaki çevrimiçi oyun platformuna erişim engeli getirildi. Ayrıyeten Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Roblox açıklaması geldi. Peki, Roblox neden açılmıyor? Roblox ne zaman düzelir, oynanır, Roblox neden yasaklandı?

Roblox neden açılmıyor? Roblox ne zaman düzelir, oynanır?
Roblox neden açılmıyor? Roblox ne zaman düzelir, oynanır?
GİRİŞ 09.08.2024 10:00 GÜNCELLEME 09.08.2024 10:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son günlerde erişim engeli haberleri gündeme geldi. Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından şimdi ise çevrimiçi oyun platformu Roblox'a da erişim engeli geldi. BTK'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararı ile Roblox'a erişim engeli getirilerek oyuna girilemez oldu. Aileler ve çocukları ise, "Roblox neden açılmıyor? Roblox ne zaman düzelir, oynanır?" sorularına yanıt ararken, Roblox neden erişim engeli aldı? sorusu gündeme geldi.

ROBLOX NEDEN AÇILMIYOR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Roblox oyununa dair yaptığı açıklamada, "Çevrimiçi oyun platformu Roblox’un ülkemizde erişime kapatılması kararı, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı iledir" denilmiştir. 

Roblox, çocukların istismarına neden olabilecek içerikleri barındırmasından ötürü Türkiye'de açılmıyor.

ROBLOX NE ZAMAN DÜZELİR, OYNANIR?

Çevrimiçi oyun platformu Roblox oyununa 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü Türkiye'de erişim engeli getirildi. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince Roblox oyununda çocukların istismarına neden olabilecek içerikler barındırması düşüncesiyle Roblox'a erişim engeli getirildi. Oyunun ne zaman tekrardan oynanabileceği ise henüz resmi olarak bilinmiyor. Önümüzdeki günlerde resmi açıklama geldiği vakit haberimize ekleyeceğiz.

ROBLOX YASAKLANDI MI?

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince çocukların istismarına sebep olacak içerikler barındırması nedeniyle oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına sebep olabilecek içeriklerin oyunda bulunması üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişim engeli getirme kararı aldı.

Talebi ele alan Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, sunulan dilekçe ve belirtilen internet adresleri ile ilgili araştırma tutanaklarını tek tek detaylıca inceledi.

Hakimlik, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un, Yaşam hakkı, kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi veya genel sağlığın korunması gibi sebeplerinden birine bağlı olarak hakimin erişim engeli kararı alabileceğini öngören 8/A1'nci maddesi gereğince www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesine karar verdi.

BAKAN TUNÇ'TAN ROBLOX AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi’nin almış olduğu kararla çevrimiçi oyun platformu Roblox’un Türkiye'de erişime kapatılmasına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Roblox

ROBLOX NEDİR?

Roblox Corporation tarafından geliştirilen Roblox, çevrimiçi oyun platformudur. Roblox oyununu aslında metaverse evreni olarak tanımlayabiliriz. Dünyanın en popüler çocuk oyunlarından birisi olan Roblox, ücretsiz olarak çocuklara sanal dünyada maceralar tanıyor. 

Roblox 2020'de Bloomberg'e 9-12 yaşları arasındaki ABD'de yaşayan çocukların üçte ikisi bu oyunu oynadığını belirtti.

ROBLOX'TAN AÇIKLAMA

Erişim engeli getirilen Roblox'tan ilk açıklama geldi.

Şirket ilgili yetkililerle birlikte çalışıldığını ifade ederek, "Türkiye'de Roblox'a erişim engeli geldi. Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hale getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz." dedi.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • qosklklö 1 ay önce Şikayet Et
    asd
    Cevapla
  • Şamil 1 ay önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum, ahlaki yozlaşmaya sebep veren ve ahlak dışı örgütlerin propogandasını yapan her türlü oyun programlara daha agresif karar almalıyız.Halk olarak bizimde bilinçli olmamız lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Narin'in otopsisi tamamlandı! Cenaze öncesinde ilk itiraf geldi...
Bakan Bayraktar: Gabar petrolünde üretim miktarı belli oldu