iPhone 16 için geri sayım başladı

Apple, 9 Eylül günü düzenleyeceği Glowtime etkinliğinde yeni iPhone 16 ailesini tanıtacak. iPhone 16 ailesi gücünü A18 işlemciden alacak. Bu işlemcide Arm'nin V9 mimarisinin kullanması bekleniyor.

iPhone 16 için geri sayım başladı
iPhone 16 için geri sayım başladı
GİRİŞ 07.09.2024 14:36 GÜNCELLEME 07.09.2024 14:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Glowtime isimli etkinlik için geri sayım başladı. Apple, yeni iPhone model ailesini 9 Eylül günü Apple Park'ta tanıtacak. iPhone 16'da Arm'nin en son çip tasarım mimarisine dayanan yeni nesil bir işlemci kullanılması bekleniyor. Cupertino merkezli teknoloji şirketi Apple, bu sayede yapay zeka yeteneklerini akıllı telefonlarına entegre etme sürecinde önemli bir adım atmış olacak.

Apple’ın A18 işlemcisi, Arm şirketinin en yeni V9 çip tasarımını temel alacak. Şirket, Apple’ın bu çipi kullanarak Arm ile çok yıllık bir lisans anlaşması çerçevesinde iş birliğini sürdüreceğini belirtti.

DAHA ÖNCE M4 MACBOOK'TA KULLANILMIŞTI

Arm, çip mimarisi üzerinden hem lisans hem de telif hakkı gelirleri elde ediyor. 2021 yılında tanıtılan V9 mimarisi, Apple’ın mayıs ayında duyurduğu M4 MacBook çiplerinde de kullanılıyor. Apple, M4 işlemcisinin performansta önemli bir sıçrama sağladığını belirterek, bu çipin önümüzdeki aylarda tanıtılacak yeni nesil Mac bilgisayarlarında da yer alacağını açıklamıştı.

Apple, haziran ayında duyurduğu Apple Intelligence adı altındaki yapay zeka odaklı özellikleriyle kendini yapay zeka ağırlıklı bir şirket olarak yeniden konumlandırma sürecinde.

Bu özellikler arasında daha akıllı bir Siri, özel emoji oluşturma ve fotoğraf düzenleme gibi yenilikler bulunuyor. Ayrıca, OpenAI’ın ChatGPT'sine ücretsiz erişim sağlayan bir iş birliği ve kullanıcı verilerini korumak amacıyla geliştirilen Private Cloud Compute altyapısı da tanıtıldı.

Yapay zeka modellerinin bir cep telefonunda çalıştırılması, daha gelişmiş bir çip teknolojisi gerektiriyor. Bu nedenle, Apple Intelligence yalnızca A17 Pro işlemciyle donatılan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max cihazlarında çalışabiliyor. Bu işlemci de Arm’nin önceki nesil V8 mimarisini kullanıyor.

ARM HİSSELERİ YÜZDE 70 ARTTI

Geçen yıl eylül ayında halka arz olan şirket, bu halka arz sonrası hızla değer kazandı. Arm hisseleri, yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 70 yükseldi.

İPHONE 16 İÇİN GÖZLER APPLE PARK'TA

Yatırımcılar, iPhone 16 lansmanını yakından takip edecek. Apple’ın Glowtime etkinliğinde, yeni iPhone'ları tanıtırken, yapay zeka özelliklerinin ne zaman kullanıcılara sunulacağı konusunda da daha fazla detay vermesi bekleniyor.

Şirket, daha önce bu özellikleri kademeli olarak piyasaya süreceğini ve bazı özelliklerin ilk olarak belirli dillerde ve bölgelerde kullanıma sunulacağını açıkladı.

Diğer yandan iOS 18.1 geliştirici beta testi devam ediyor. Bu güncelleme ile Apple Intelligence özellikleri belirli iPhone’lara gelmiş olacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    en lüks arabaları, en lüks telefon ve bilgisayarı kullanırlar sonra da açız diye anırırlar
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    aha yine aç gözlü manyaklar geceden yatarlar avmelir kapısında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yahya Sinwar'ın sırrı ortaya çıktı! İsrail onu bu yüzden bulamıyor
ABD Kongresinde Netanyahu'yu ayakta alkışlayanların ne kadar para aldıkları ortaya çıktı