OpenAI'da deprem... Üç kritik isim ayrıldı!

OpenAI'de üç kilit yönetici istifası verdi. Şirket bu ayrılıklarla sarsıldı. İcra Kurulu Başkanı Sam Altman istifa eden isimlere veda etti.

OpenAI'da deprem... Üç kritik isim ayrıldı!
OpenAI'da deprem... Üç kritik isim ayrıldı!
GİRİŞ 28.09.2024 16:46 GÜNCELLEME 28.09.2024 16:46

OpenAI, üç kilit yöneticisinin aynı anda işten ayrılmasıyla sarsıldı. CTO Mira Murati, Araştırma Direktörü Bob McGrew ve Araştırma Başkan Yardımcısı Barret Zoph, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’den ayrılma kararı aldı.

Mira Murati, ayrılma kararını “zor” olarak nitelendirirken, "Bu anın doğru zaman olduğunu hissediyorum" dedi. Kendi projelerine odaklanmak için ayrıldığını belirten Murati, daha fazla keşif yapmak için kendisine zaman ve alan yaratmak istediğini söyledi.

McGrew da "Bir mola vermem gerekiyor" diyerek ayrıldığını açıkladı.

Barret Zoph ise, “Bu, kariyerimin bir sonraki aşamasını nasıl geliştirmek istediğime dayalı kişisel bir karar” diyerek ayrılık nedenini ifade etti.

İcra Kurulu Başkanı Sam Altman, ayrılan ekibe övgü dolu sözlerle veda ederken, Murati’nin son 6.5 yıldaki katkılarının OpenAI’nin büyümesinde çok önemli olduğunu belirtti. Altman ayrıca diğer ayrılıkların tamamen tesadüfi olduğunu ve bağımsız kararlar olduklarını vurguladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Gartner analisti Jason Wong, The Register’a yaptığı açıklamada, "Kurucu ortaklar ve üst düzey mühendislik liderlerinin ayrılmasıyla birlikte OpenAI, Sam Altman’ın vizyonuna göre yeniden şekilleniyor. Kâr amacı güden bir yapıya dönüşmesi de bu vizyonu güçlendiriyor" dedi.

Wong, bu durumun OpenAI’nin Microsoft ile olan ortaklığına da önemli bir etkisi olabileceğini belirtti. Microsoft’un OpenAI’yi bir rakip olarak gördüğünü ve yapay zeka stratejilerinde OpenAI modellerinin önemini giderek daha az vurguladığını ifade etti. Wong’a göre, diğer açık kaynak modellerinin OpenAI'yi yakalaması, işletmelerin OpenAI’ye bağımlılığı azaltma kararlarını da etkileyebilir.

Yapay zeka uzmanı Dr. Gary Marcus, OpenAI'de yaşananları “yavaş ilerleyen bir tren kazası” olarak tanımladı. Bu yılın başlarında OpenAI’nin kurucu ortağı Ilya Sutskever de şirketten ayrılmıştı. Bir diğer kurucu ortak Greg Brockman ise yıl sonuna kadar izne çıkacağını açıklamıştı. Şimdi ise Murati'nin ayrılmasıyla OpenAI daha fazla değişiklikle karşı karşıya.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan resmen açıkladı! Silahlı saldırıya uğrayan Serhat Akın olayında sıcak gelişme
Erdoğan'dan son dakika erken seçim açıklaması!