SARSILMAZ’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri TEKNOFEST 2024’te sergilenecek

Savunma sanayisinin öncü markası SARSILMAZ’ın yenilikçi ürünleri, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024’te beğeniye sunulacak.

SARSILMAZ’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri TEKNOFEST 2024’te sergilenecek
SARSILMAZ’ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri TEKNOFEST 2024’te sergilenecek
GİRİŞ 01.10.2024 12:51 GÜNCELLEME 01.10.2024 12:51

 Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda 2-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, SARSILMAZ’ın savunma konseptlerini değiştiren Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri de teknoloji meraklılarıyla buluşacak.

SARSILMAZ, savunma sanayisindeki inovatif çözümlerini yerli üretim gücüyle birleştirdiği silah ve sistemlerini, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST 2024’te sergileyecek. Yerli ve milli ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı festivalde, SARSILMAZ da Türk savunma sanayisi için stratejik öneme sahip ürünlerini teknoloji tutkunlarıyla buluşturacak. 

SARSILMAZ, festivalde sergileyeceği üstün teknoloji ürünleriyle, Türkiye’nin savunma gücü ve yetkinliğini ortaya koyarak teknolojik başarıların parçası olmaları için gençlere ilham vermeyi hedefliyor. 

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalinde SARSILMAZ, AR-GE gücüyle biçimlendirdiği yenilikçi ürünlerini sergilerken Uzaktan Komutalı Silah Sistemlerini (UKSS) de beğeniye sunacak. 

SARSILMAZ’ın silahlarıyla donatılan Uzaktan Komutalı Silah Kuleleri, yapay zeka desteği, hareketli hedeflere yönelik etkin atış gücü ve tüm kalibrelere uyumuyla, çatışma şartlarında oyunu değiştirme gücüne sahip üstün özellikler taşıyor. Geniş yelpazedeki tedarikçilerin büyük ilgi gösterdiği ve savunma konseptlerini değiştiren UKSS’ler, SARSILMAZ’ın bu kulelere özel kurduğu Best Defence tarafından üretiliyor.

ÇATIŞMA ORTAMLARINDA TAKTIK AVANTAJ SAĞLAYAN ÜRÜNLER ÖN PLANDA

SARSILMAZ standı, kule sistemlerinin yanı sıra geniş ürün yelpazesiyle de TEKNOFEST tutkunlarının uğrak yeri olma konusunda iddialı.

Milli savunma sanayisi projelerinin en önemli paydaşlarından SARSILMAZ’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel etkinliğini artıran, taktik avantaj sağlayan diğer yerli ve milli teknolojileri de TEKNOFEST’te sergilenecek.

SARSILMAZ-TUSAŞ ortak kuruluşu TR Mekatronik’in ürettiği 20 mm ve 25 mm burun topları bu ürünler arasında bulunuyor. Başta T-129 Atak helikopterleri olmak üzere kara, hava ve deniz unsurlarının atış gücünü artırmak için tasarlanan burun topları, bu alandaki ithalata son vermek adına stratejik bir ürün olarak dikkat çekiyor. 

HÜRKUŞ uçaklarına entegre edilebilen 12.7 mm Kanat Altı Silah Podu ile SAR 9 tabanca ailesi, güvenlik güçlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap veren piyade tüfekleri, Tüm teknik veri paketi sadece Sarsılmaz mühendisleri tarafından hazırlanan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli ağır makineli tüfeği SAR 127 MT ve Türkiye’de ilk defa 5 ayrı modeli aynı anda kalifiye edilen makineli tüfeği SAR 762 MT gibi popüler modeller de TEKNOFEST 2024’te beğeniye sunulacak.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyonlarca emekli ve memurun gözü Ocak zammında!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan rezerv ve enflasyon açıklaması