ABD donanmasında alarm! 26 gemi hatalı çıktı...

ABD Deniz Kuvvetleri, Newport News Tersanesi’nde inşa edilen gemilerde tespit edilen şüpheli kaynak kusurlarına yönelik soruşturma başlattığını duyurdu.

GİRİŞ 08.10.2024 09:38 GÜNCELLEME 08.10.2024 09:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Deniz Kuvvetleri Bakanı Carlos Del Toro’nun 3 Ekim tarihli raporunda, söz konusu kaynak problemlerinin, hem hizmette olan hem de yapım aşamasında bulunan toplamda 26 gemiyi etkileyebileceği belirtildi.

Del Toro, raporunda şüpheli kusurların, ABD Donanması’nın operasyonlarını etkilemeyeceğini ancak sözleşme ihlali gibi iddialar için hukuki seçeneklerin incelendiğini açıkladı. Soruşturmanın Adalet Bakanlığı’na devredildiği ifade edilirken, bu kapsamda olası davaların araştırılmaya başlandığı bildirildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Şüpheli kaynaklar hakkında ilk kez 24 Eylül’de bilgilendirilen Donanma, inşası devam eden yeni gemilerde de aynı prosedür ihlallerinin olup olmadığını araştırıyor. Bu sürecin, önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

Söz konusu kaynak kusurları, USS George Washington (CVN-73), USS Hyman G. Rickover (SSN-795) ve USS New Jersey (SSN-796) gibi hizmetteki üç gemide tespit edildi. Ayrıca 23 geminin daha kaynaklarının incelenmeye devam edildiği ve bu değerlendirmenin Ekim ayı ortasında tamamlanmasının planlandığı açıklandı.

Newport News Tersanesi’ni işleten HII (Huntington Ingalls Industries) firmasI ise, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Son zamanlarda dahili raporlama yoluyla bazı kaynakların kalitesinin yüksek standartlarımızı karşılamadığını keşfettik. Bu durumun tespiti sonrası müşterilerimizle iletişim kurarak düzeltici önlemler almak üzere derhal harekete geçtik.

Şirketimiz ABD Donanması için en yüksek kalitede uçak gemileri ve denizaltılar inşa etmeye kendini adamıştır. Misyonumuzu tehlikeye atan hiçbir davranışa müsamaha göstermiyoruz.”

EK DENETİMLER YAPILACAK

Deniz Kuvvetleri Bakanı Del Toro, tersane kaynakçıları için ek eğitimlerin artırıldığını ve daha fazla denetim yapılmasını emrettiğini bildirdi. Del Toro, “Tersanenin sözleşme gereği kalite standartlarını yerine getirmemesi derin hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak en büyük önceliğimiz denizcilerimizin ve platformlarımızın güvenliğini sağlamak ve Kongre ile Amerikan halkına şeffaf bir şekilde iletişim kurmak” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 10 saat önce Şikayet Et
    Eyvaaaahh adamlar şimdi bitti işte. Biz adamların arızalarını tespit ettik işleri bitti inşallah
    Cevapla
  • ali 10 saat önce Şikayet Et
    hatalı olanları turkıyeye satmıştır dert etmeyın
    Cevapla
  • Levo 10 saat önce Şikayet Et
    Amerikada kaynak okullarında hep gençler var. Yani bir 5 sene tecrübe lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cem Garipoğlu'nun DNA raporunun ardından Karabulut ailesinin avukatından açıklama
Son dakika: Dışişleri'nden 'Lübnan' açıklaması! Türkiye harekete geçti, yarın başlıyor...