Döneminin bir numarasıydı: BlackBerry'nin yeni stratejisi belli oldu!

BlackBerry, önümüzdeki mali yıl için piyasa beklentilerinin üzerinde bir kar öngörüsünde bulundu.

Döneminin bir numarasıydı: BlackBerry'nin yeni stratejisi belli oldu!
Döneminin bir numarasıydı: BlackBerry'nin yeni stratejisi belli oldu!
GİRİŞ 17.10.2024 10:28 GÜNCELLEME 17.10.2024 10:28

Şirket, siber güvenlik birimi Cylance için stratejik seçenekleri değerlendirdiğini açıkladı. Bu açıklamaların ardından bir dönemin fırtınalar estiren telefon üreticisinin hisselerinin yüzde 4'ten fazla değer kazandı.

Şirketin yatırımcı gününde yapılan sunumda, yüksek büyüme potansiyeli olan alanlara yatırım yapmak amacıyla Cylance'a yapılan harcamaları yeniden yönlendirmeyi planladıkları belirtildi.

Cylance, makine öğrenimi kullanarak siber güvenlik ihlallerini önceden tespit eden bir platform.

BlackBerry, 2019 yılında 1,4 milyar dolara satın aldığı Cylance'ın bu mali yılda 51 milyon dolar düzeltilmiş zarar açıklamasını bekliyor. Bir zamanlar akıllı telefon pazarının önde gelen markalarından biri olan şirket, artık cihazlar ve otonom araçlar için yazılım geliştirme üzerine yoğunlaşmış durumda.

BLACKBERRY'NİN GÜVENLİ İLETİŞİM VE IOT PLANLARI

Şirket, güvenli iletişim ve nesnelerin interneti (IoT) alanlarına daha fazla sermaye ayırmayı planlıyor. Bu iki iş birimi, şirketin büyüme stratejisinin temel unsurları olarak öne çıkarken, aynı zamanda karlı olduklarına da dikkat çekiliyor.

BlackBerry, siber güvenlik ve IoT işlerini tamamen bağımsız bölümlere ayırma sürecinde olduklarını duyurdu.

Temmuz ayında şirketin CFO'su olarak Tim Foote atanmıştı.

Şirket, 2026 mali yılı için faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi düzeltilmiş kazançlarının (FAVÖK) 50 ila 60 milyon dolar arasında olmasını bekliyor. Analistlerin beklentisi ise 47,8 milyon dolardı.

BlackBerry, 2025 mali yılında IoT gelirlerinin 225 ila 235 milyon dolar arasında olmasını öngörürken, geçen yıl bu rakam 215 milyon dolardı.

Şirket, yıllık gelir beklentisini 591 ila 616 milyon dolar arasında sabit tutarken, FAVÖK tahminini en fazla 10 milyon dolar olarak açıkladı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sivas'ta peş peşe depremler: İşte deprem anı! Okullar tatil edildi
Kerem Aktürkoğlu'nun Filistin paylaşımı büyük ses getirdi!