WhatsApp kullananlar dikkat! Tüm bilgileriniz çalınabilir: Hemen bunları yapın

Dünyadan en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta kritik derecede önemli güvenlik açığı bulundu. Öğrenilen bu açık ile kullanıcıların tüm bilgileri tehlike altında. Bunları yaparak güvenlik açığından korunabilirsiniz.

WhatsApp kullananlar dikkat! Tüm bilgileriniz çalınabilir: Hemen bunları yapın
WhatsApp kullananlar dikkat! Tüm bilgileriniz çalınabilir: Hemen bunları yapın
GİRİŞ 23.10.2024 15:46 GÜNCELLEME 23.10.2024 17:04

Meta'nın sahibi olduğu anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, daha önce böylesi görülmemiş bir güvenlik açığı ile karşı karşıya. Şimdilik büyük bir güvenlik tehdidi olmasa da, tüm verileriniz ve gizliliğinizin risk altında olabileceği tahmin ediliyor. 

TÜM BİLGİLERİNİZ ÇALINABİLİR

Kripto para cüzdan üreticisi olaran bilinen Zengo'nun güvenlik araştırmacıları ekibi, WhatsApp'ta yeni bir güvenlik açığı buldu. Daha önceden uygulamanın 'Bir Kez Görüntüle' özelliğinde bir güvenlik açığının bulan ekip, şimdi ise çoklu cihaz kullanımı ve iletişim esnasında yayılan verilerle ilgili bir sorun olduğunu belirtiyor.

Bu güvenlik açığının temel sebebinin WhatsApp'ın farklı işletim sistemlerinde mesaj kimliklerini (ID) farklı şekillerde oluşturması olarak nitelendiriliyor. 

Zengo'nun kurucu ortağı Tal Be'ery, konuya dair yaptığı açıklamada, "WhatsApp’ın çeşitli uygulamalarında mesaj kimliklerinin farklı yaratıldığını belirledik. Bu durum, mesajın hangi işletim sisteminden geldiğini anlamamıza olanak tanıyor," dedi.

WhatsApp’ın farklı işletim sistemlerinde (Windows, macOS, Android, iOS) mesaj kimliklerini farklı şekilde oluşturması, güvenlik açığının temelini oluşturduğunuz belirtelim. 

Android cihazlar 32 karakterlik bir kimlik oluşturuyorken, iPhone'lar 20 karakterlik, Windows cihazları ise 18 karakterlik kimlik kullanmaktadır.

Zengo'nun kurucu ortağı Tal Be'ery, bu işletim sistemlerindeki karakter kimlik kullanımındaki farklılıkların, bilgisayar korsanlarının hangi cihazı kullandığınızı belirlemesine ve size özel saldırılar düzenlemesine imkan tanıdığını öne sürüyor.

ACİL ÖNLEMLER ALINMALI

Zengo'nun araştırmacıları, tespit edilen bu durumun WhatsApp kullanıcıları için büyük bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarılar yaptı. Ayrıca Meta'nın bu açığını kapatması için acilen gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.

KULLANICILAR NE YAPMALI?

Kullanıcıların şimdilik bu güvenlik açığını doğrudan kapatmaları imkansızdır. Zengo uzmanları, Meta'yı bu sorunu çözmeye çağırmıştır. 

Meta'dan resmi bir güncelleme yapılana kadar, WhatsApp kullanıcılarının farklı cihazlarda uygulamayı kullanırken dikkatli olmaları gerekiyor.

İbrahim Turna Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: TUSAŞ'a hain saldırı! Bakan Yerlikaya'dan şehit ve yaralı açıklaması
Galatasaray - Elfsborg! CANLI