The Economist yazdı: Menzili 2 bin kilometre! Türkiye Somali'de uzay limanı inşa ediyor

2018 yılında kurulan Türkiye Uzay Ajansı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2021'de duyurduğu 10 yıllık uzay programı çerçevesinde yerli uydu üretimi ve Ay'a iniş projeleri üzerinde çalışmalara ağırlık verildiği vurgulandı.

The Economist yazdı: Menzili 2 bin kilometre! Türkiye Somali'de uzay limanı inşa ediyor
The Economist yazdı: Menzili 2 bin kilometre! Türkiye Somali'de uzay limanı inşa ediyor
GİRİŞ 11.02.2025 17:27 GÜNCELLEME 11.02.2025 17:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

"Menzili 2 bin kilometrelik füze geliştirme planı" Türkiye'nin uzay araştırmalarına ayırdığı bütçenin 2013'te 4,7 milyon dolar iken 2025'te 140 milyona doğru geleceği, bu yatırımların Somali'de 350 milyona kadar mal olması beklenen bir uzay limanı projesinin başladığı belirtildi.

SAVUNMAYA BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILACAK

The Economist'in haberine göre, bu limanın sadece uzay projeleri için değil, aynı zamanda füze denemeleri için de kullanılacağına dikkat çekilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma sanayisine büyük yatırımlar yaptığı ifade edildi.

Economist'in haberinde, bütçe açıkları ve yurtdışına göç nedeniyle projenin zorluklarla karşılaşılabileceği vurgulanırken, Erdoğan'ın uzay hedeflerini sürdürme yolunda genç mühendislerin daha yüksek maaş kaynağı nedeniyle yurtdışına yöneldiği ifadeleri de yer aldı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Ersever 1 ay önce Şikayet Et
    Bu üsler türkiyede neden kurulmuyor.
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Değil ikibin km iki milyar km üretsen içimizdeki munafıklar içindeki klimanın yerli olmadığını söyler sanki kendileri yerli
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Değil ikibin km iki milyar km üretsen içimizdeki munafıklar içindeki klimanın yerli olmadığını söyler sanki kendileri yerli
    Cevapla
  • Polat 1 ay önce Şikayet Et
    Daha çok maaş için yurtdışına giden mühendislere yazıklar olsun o daha çok paralar cehennem odunu olacak onlara ahirette onlara.
    Cevapla
  • yaşar şenel 1 ay önce Şikayet Et
    ülkemizde torpili kaldırsınlar kimse yurt dışına gitmez gençlerin hepsi ülkesini seviyor ancak Torpil çok fazla senin adamın berim partilim gibi işler kalksın artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni Mercedes-Benz CLA resmen tanıtıldı! İnanılmaz değişim!
İsrail savaş uçakları, Şam'ı vurdu! Suriye lideri Şara'ya kan donduran tehdit