10 yıl bu sorunu çözmeye çalıştılar! Yapay zeka iki günde cevapladı...
Google’ın yapay zeka aracı, mikrobiyologların 10 yılda çözdüğü bakteri sorununu sadece 2 günde çözerek büyük bir bilimsel başarıya imza attı.

Londra Imperial College Tıp Fakültesi'nden Profesör Jose Penades ve ekibi, 10 yıldır antibiyotiğe karşı dirençli süper bakteriler olarak bilinen bazı bakterilerin nasıl oluştuğu konusunu araştırıyordu.
Penades, araştırmaları sonucunda süper bakterilerin farklı virüslerden bir kuyruk oluşturduğu ve bu sayede canlılar arasında yayılabildikleri fikrine ulaştıklarını belirtti.
Google o maddeye yer vermedi! Silahlarda kullanılabilecek...
YAPAY ZEKA İKİ GÜNDE SORUNU ÇÖZDÜ!
BBC'nin haberine göre fikrin araştırma ekibine özgü olduğunu ve açık kaynaklarda yayımlanmamış olduğunu aktaran Penades, araştırma konusunu Google'ın piyasaya sürdüğü yapay zeka aracı co-Scientist'e yönelttiklerini ve aracın bu sonuca 2 günde ulaştığını kaydetti.
Penades, Google'a e-posta göndererek kişisel bilgisayarına erişimleri olup olmadığını sorduğunu ve şirketten olumsuz yanıt aldığını aktardı.
"BİLİMİ DEĞİŞTİRECEĞİNİ HİSSEDİYORUM"
Yapay zeka aracının kendi araştırmasını yalnızca taklit etmediğini, aynı zamanda hakkında hiç düşünmedikleri bir fikir sunduğunu belirten Penades, bu yeni fikir üzerinde çalışmaya başladıklarını dile getirdi.
Penades, insanların yapay zekaya başlarda korkuyla yaklaştığını söyleyerek, "Ancak düşündüğünüzde son derece güçlü bir araca sahip olduğunuzu görüyorsunuz. Bunun bilimi kesinlikle değiştireceğini hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
-
Avşar 2 ay önce Şikayet EtAtomu parçalayanlar da bomba yapımını düşünmemişlerdi. AI bundan daha beter.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Bandırmalı 2 ay önce Şikayet EtUfak atta civcivlerde yesin.............Beğen
-
Erol 2 ay önce Şikayet Etdemekki vurusu yayanlar ingilizler olay buBeğen Toplam 1 beğeni
-
Artık 2 ay önce Şikayet EtYa hu kardeşim,müdahale edilmese daha da başarılı olabilir.Lakin bilim tek başına kıymetli midir, değil midir? Ahlaki konular ya da inanç konularında Amerikan pragmatik düşüncesiyle hareket ediyor. Bir şey faydalı mı, ahlâkî mi, hem faydalı hem ahlakimi?bunları beraber değerlendirme yapsa insanlığa faydalı olabilir. Sapkınlığı bile özgürlük olarak tanımlayabiliyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
doktor 2 ay önce Şikayet Etretrograd olmaz, çünkü son 10 yılın birikimi olan bilgilere erişimi açık. anterograd çalışma yapılmalıdır.Beğen Toplam 1 beğeni