OPPO, Google Cloud Next 2025'te Agentic AI girişimini tanıttı

OPPO, teknoloji dünyasının geniş katılım sağladığı Google Cloud Next 2025 etkinliğinde Agentic AI girişimini tanıttı

OPPO, Google Cloud Next 2025'te Agentic AI girişimini tanıttı
OPPO, Google Cloud Next 2025'te Agentic AI girişimini tanıttı
GİRİŞ 25.04.2025 13:03 GÜNCELLEME 25.04.2025 13:03

Yapay zeka deneyimlerinde liderlik hedefiyle öne çıkan ve bu doğrultuda birçok stratejik iş birliğine imza atan OPPO, teknoloji dünyasının önde gelen firmalarının geniş katılım sağladığı Google Cloud Next 2025 etkinliğinde Agentic AI vizyonunu tanıttı. Agentic AI, kullanıcının ihtiyaçlarını yalnızca yanıtlamakla kalmayıp, proaktif şekilde öngörebilen ve kendi başına görevler üstlenebilen yeni nesil bir yapay zeka yaklaşımını ifade ediyor. 
 
OPPO’nun yeni nesil yapay zeka girişimini destekleyen, Google Cloud iş birliğiyle geliştirilen ve etkinlikte ilk kez ziyaretçilere sunulan AI Search özelliği, kullanıcıların doğal dilde sorduğu sorular üzerinden çok modlu ve karmaşık doküman içeriklerini hızlı ve verimli biçimde arayıp bulmalarını sağlıyor.
 
OPPO’dan geleceğe yön veren akıllı ve kişiselleştirilmiş yapay zeka çözümleri
 
OPPO, Agentic AI deneyiminin bir sonraki evresini keşfetmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. OPPO'nun geliştirmekte olduğu yeni Kullanıcı Bilgi Sistemi (User Knowledge System), mobil cihazlarda yaşanan bilgi parçalanması sorununa çözüm getirmeyi amaçlıyor. Bu sistem kullanıcıların aktiviteleri, ilgi alanları, verileri ve anılarını öğrenip uyum sağlayarak son derece kişiselleştirilmiş yapay zeka deneyimleri sunmayı hedefliyor. Bu gelişmeler, yapay zeka destekli işletim sistemlerine doğru evrim sürecine önemli katkılar sağlıyor.
 
OPPO, bu yılın başlarında Google Cloud’un Confidential Computing teknolojisini kullanan AI Private Computing Cloud (PCC) çözümünü duyurarak yapay zeka güvenliği alanında önemli bir adım attı. PCC, tüm AI işlemlerinin uçtan uca şifreli ve izole bir sistem içinde gerçekleşmesini sağlayarak maksimum veri güvenliği sunuyor.
 
Yüksek teknolojiye dayalı inovasyon ve kullanıcı deneyimini iyileştirme konusundaki kararlılığıyla OPPO, Google Cloud gibi stratejik iş ortaklarıyla birlikte çalışarak yapay zeka teknolojisinin gelişimini ve benimsenmesini hızlandırıyor. 2025 yılı sonuna kadar OPPO, dünya genelinde yaklaşık 100 milyon kullanıcıya OPPO AI teknolojisinin dönüştürücü potansiyelini sunmayı hedefliyor.
 
OPPO Araştırma Enstitüsü Başkanı Jason Liao konuyla ilgili yaptığı açıklamada “OPPO olarak her zaman kullanıcı odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz. Hedefimiz ise yapay zekâ alanında yeniliklere öncülük ederek kullanıcılarımıza en üstün deneyimi sunmak. Google Cloud gibi güçlü iş ortaklarımızla iş birliği içinde, yapay zekâ alanındaki çalışmalarımızı sürekli geliştiriyor ve Agentic AI yeteneklerini OPPO ekosistemine entegre ederek kullanıcılarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'de ‘doğurganlık hızı’ alarmı! ‘Çok yaşlı ülkeler’ sınıfına girdik!
En ucuz Tesla Model Y artık Türkiye’de! Fiyatı da belli oldu! Ortalığı karıştıracak