Kaybettiğiniz tüm bilgiler burada!
TÜBİTAK tarafından desteklenen Pecya dijital kütüphanesi, geçmişten günümüze kadar kaybolmaya yüz tutmuş değerli koleksiyonları okuyucularıyla buluşturuyor.
Varlık, Akis, Büyük Doğu, Borazan ve Ağaç gibi değerli koleksiyonlarda arşivlerini Pecya’ya açtı. Milyonlarca sayfa bilgiyle Türkiye’nin en büyük belge ve bilgi arşivi olmayı hedefleyen Pecya, Türkiye’nin birçok yazılı değerlerini ilk sayısından günümüze kadar gelen tüm sayılarını okuyucularıyla buluşturuyor.
Önemli Koleksiyonları ve bireysel yayınları tekrar gün ışığına çıkartan Pecya, kullanıcılarına da web üzerinden kütüphane oluşturma imkanı sağlıyor.
Tamamen Türk sermayesi ve Türk mühendisliğiyle hayata geçirilen Pecya’nın sunucu altyapısı da kendisine ait. Hiçbir yazılım ve donanım yardımı almadan internette yayın yapan Pecya, milyonlarca sayfa bilgiyle Türkiye’nin en büyük belge ve bilgi arşivi olmayı hedefliyor. Ailesine kattığını ve katacağı yeni yayınlarla en büyük dijital kütüphaneye sahip olmayı amaçlayan Pecya, kullanıcılarına kütüphanede tam metin arama imkanı da sunuyor. Yayınlar içerisinde görsel arama yapması, sanal kütüphane ve dijital not tutma gibi özellikleriyle de ön plana çıkan Pecya, sadece Türkçe bilgi birikimini arayan web arama motoruyla da hizmet veriyor.
Adını Ortaçağdaki elyazması kopyalama sisteminden alan Pecya, sadece dijital olarak kitapları değil dergi arşivlerinden tiyatro film senaryolarına, kullanım kılavuzlarından görsel koleksiyonlara, basın arşivlerinden ansiklopedilere, el kitaplarından el broşürlerine kadar yazılı üretilen ve Pecya’nın yayın felsefesine uygun olan her türlü yazılı materyali dijital olarak tam metin arama şeklinde aranmasına ve hiçbir yerden ulaşılmayacak bilgiye ulaşılmasına olanak sağlıyor.
Okuyuculara ve yayıncılara en üst düzeyde güvenlik imkanları sağlayan Pecya, aynı zamanda yayıncılara telif hakkını alarak istedikleri yayınlarını okurlarla buluşturma olanağı da sunuyor. Pecya’da, yayınlanan bir esere sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan ulaşılabilir, satın alınabilir ve ücretsiz okunabilir. Böylelikle Pecya’da eser yayınlayan kurum ya da bireysel yayıncı tüm dünyaya açılma fırsatı bulur.
Pecya’da Varlık, Akis, Büyük Doğu, Borazan, Ağaç,Hece, Karaoğlan Nokta, Hece, Zübük, Leman, Genç Gelişim, Express, MSI, Doğu Batı, Bilim ve Ütopya, Roll, Mobil Yaşam Kültürü, Bilim ve Gelecek, UPSAM, Yön ve Devrim, Yeni Forum gibi birçok değerli koleksiyonu bulma şansına sahipsiniz.
Kaybettiğini sandığınız tüm bilgiler www.pecya.com da
-
superukala 15 yıl önce Şikayet EtZaten BETA yazili yani deneme yapiliyor. Henüz site tam oturmus vaziyette degil eksiklikleri olacaktir elbetteki düzelmesi ve wikipedia seklinde genis icerikli olmasi dileklerimle hayirli olur insaallah güzel genis bir arsiv olabilmesi dileklerimle basarilarBeğen
-
yeliz 15 yıl önce Şikayet Etteşekkürler. tezim için hiçbir yerde bulamadığım çok güzel bilgilere erişebildim, çok teşşekür ederim, oldukça yararlıydı. Emeği geçen herkese teşekkürlerBeğen
-
haci cetin 15 yıl önce Şikayet Etreklam ama berbat. yorumlainzdaki gibi hepsi nokta yaninlari.. iyi bi adam hakkinda bilgi alacam aratiyorum onu karalayanlarin yayinlari cikiyor.. tarafci sizi-......Beğen
-
Sade Vatandaş 15 yıl önce Şikayet EtParalı. Üye oldum.Nereye tıklasam bu sayfa ücretli diyor."Menderes" yazdım kütüphanede arattım.Gelen sonuçların %90 ı Nokta dergisindendi.Ücretsiz koleksiyon olarak "Bilim ve Ütopya" dergisi var.O da açılmıyor.Ücretin ne kadar olacağı hakkında bir bilgilendirme de yok.Kısacası benim işime gelmez.Beğen
-
sahilsiz 15 yıl önce Şikayet EtDİKKAT. site iyi ama bir şeyleri okumak için üye olmak yetmiyor. PARALI yani.Beğen