'Facebook en korkunç casusluk aracı'

WikiLeaks kurucusu Assange, Facebook ve Google'ı CIA'ye çalışmakla suçladı.

'Facebook en korkunç casusluk aracı'
'Facebook en korkunç casusluk aracı'
GİRİŞ 03.05.2011 09:35 GÜNCELLEME 03.05.2011 09:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD’nin diplomatik belgelerini kamuoyuna sızdırarak pek çok başkentte infial yaratan WikiLeaks sitesi kurucusu Julian Assange, Facebook, Google, Yahoo! gibi dev Amerikan internet firmalarının ABD istihbaratıyla entegre çalıştığını iddia etti. Assange Facebook için “dünyanın en korkutucu casusluk makinesi” ifadelerini kullandı.

İngilizce yayın yapan Russia Today kanalına konuşan Assange, Facebook’un insanlar hakkında detaylı bilgilerin derlendiği en büyük veritabanı olduğunu söyledi. Assange, RT’den Laura Emmett’a şunları anlattı:

“(Facebook) insanların isimleri, adresleri, ilişkileri, konumları birbirleriyle iletişimleri, akrabaları dahil tüm kişisel bilgilerin olduğu, dünyanın en büyük veritabanı. Hepsi de ABD’de toplanıyor ve Amerikan istihbaratının erişiminde. Facebook, Google ve Yahoo!, hepsinin ABD istihbaratı için entegre arabirimleri var. Siz Facebook’a bir arkadaş eklediğinizde bu arabirim ABD haberalma teşkilatı için bedava iş yapıyor, kaydınız otomatik güncelleniyor.”

Bu web sitelerinin hükümetçe yönetilmediğini söyleyen Assange, ancak istihbarat camiasının bunlar üzerinde yasal ve siyasi baskı oluşturma gereçlerine sahip olduğunu savundu.

NTVMSNBC

YORUMLAR 7
  • melek polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın birçok yerinden milyonlarca insanın güvenerek kullandığı ve bütün verilerinin güvenle saklandığını bir uygulamayı casusluk la suçlamamız doğru olmaz daha global ve etkin bir dünya olmak için cok güzel bir fırsat eğer bu uygulamaların casus olduğunu düşünseydik şimdiye kadar bircok ülkenin diplomatik bilgileri yalan yalnış bir şekilde kamoya açılmış olurdu fakat kimse durumdan muzdarip görünmüyor buda uygulamaya olan güvenimizi artırıyor.
    Cevapla
  • Mustafa Eren Kesen 3 yıl önce Şikayet Et
    Facebook'un bilgilerimizi çaldığı yıllardır olan bir gündem.Bu kadar gündem olmasına rağmen Facebook'un bu konu hakkında ciddi bir açıklama yapmış olmaması bu olayın doğruluk ihtimalini yükseltiyor.Ama Facebook,insanların birbiriyle iletişimini oldukça kolaylaştıran bir internet sitesi olduğu için insanlar tarafından sıkça tercih edilmektedir.Eğer internet üzerinden iletişimini sadece Facebook ile yapmak zorunda değilseniz kullanmamanızı öneririm.Kullanma durumunda ise kişisel olarak fotoğraf yüklememeye ve mesajlaşırken dikkat edilmesi gerekir.
    Cevapla
  • fatih DEMİR 13 yıl önce Şikayet Et
    İŞİNİZ:İSLAM, GÜCÜNÜZ:TERÖR.. Bu illetlerden bağımsız olabilmek ne kadar huzurlu olurdu,düşünen oldumu ?
    Cevapla
  • mehmet altan 13 yıl önce Şikayet Et
    assang kimin casusu. mert kardeş wiki bir ingiliz operasyonudur global abd ingiliz savaşının sonucudur.
    Cevapla
  • Tamer Demirbozan 13 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bilmeyen düşünemeyen bilişimci varmı. Google Facebook Twitter in amerikaya ve ingiltereye çalıştığını bilmeyen düşünemeyen bilişimci varmıdırki. Türkiyede neden devlet Ulusal arama motoru ve e-posta hizmeti geliştirmeye çalışıyor sanıyorsunuz. Ama mutlaka bu iki önemli ayak kırılmalı. Muhakkak suretle Türkiyede ulusal arama motoru ve e-posta sisteminin kurulması gerekir. Şöyle hafızalarınızı tazeleyin derim. Almanya devleti ve ordusunun Linux işletim sistemine geçme şeklini hatırlamanızı tavsiye ederim. Ne olmuştu. Almanya Microsoft Windows işletim sistemini casusluk yapmakla suçlamış ve devlet dairelerinde, orduda kullanılmasını yasaklamıştı. Neden microsoft gık diyemedi sesini çıkaramadı. Çıkarsaydı Almanya hükümeti eteğindeki taşları dökecekti. Buda microsofta casusluk yaptığı konusunda hatırı sayılır bir itibar kaybettirecekti. Hiçbir şey düşünemeyeniniz varsa şöyle düşünün. Nasıl oluyorda ABD den yetkililer Kaddafinin, Saddamın hatta Irak hükümetinin banka hesaplarını dondurabiliyor. Cevap verebilecek olanınız varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arkeolojik kazılarda 200 yıllık sürpriz mesaj
Başkan Erdoğan'dan İsrail ve Lübnan çıkışı!