Metin Şentürk'ün en özel konukları

Gün geçtikçe herkes tarafından daha çok ismi duyulan İst.Yeditepe bu hafta sonu Tsd.. İst Gençlik Kolları ile birlikte TRT 1 de canlı yayınlanan Metin Şentürk ve Doğa Rutkay’ ın sunduğu ‘Neşeli Pazar’ canlı yayınının özel misafiri oldular.

Metin Şentürk'ün en özel konukları
Metin Şentürk'ün en özel konukları
GİRİŞ 17.05.2011 17:37 GÜNCELLEME 17.05.2011 17:37

İstanbul’ un 2.ci ampute takımı olan İst.Yeditepe Engelliler Spor Kulübü Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Gençlik kollarının yanında olduğunu göstermek ve bütün engelli kardeşlerimizin engellerlini unutup spor ve diğer alanlarda da neler yapabileceğini herkese göstermek için TRT ‘ de yayınlanan Neşeli Pazar programının misafirleri arasında yerini aldı. Yayından sona Metin Şentürk ve Doğa Rutkay ile bol bol sohbet ve hatıra resim çektirdiler. 

Yayın sonunda açıklama yapan Yeditepe kaptanı Çoşkun Turan Asıl engelin bizi engelli olarak görenlerdir. Biz İstanbul’ da 2.ci ampute takımının da kurulmasında olduğum için çok mutluyum. Her zaman engellilerin yanında olduğunu ve ampute futbolun duyulması için seferber olacağını söyledi. Biz futbolla sesimizi herkese duyurmaya çalışıyoruz. Futbol bu hayatta zevk aldığım en güzel şey. Bütün takımın beni sevmesi ve ölümüne kadar yanımda olacağım demesi bana demek ben iyi şeyler yapıyorum ki bu insanlar arkamda. 

Ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Gençlik Kolları başkanı ve Yeditepe oyuncusu olan İlyas Yıldız engeli insanların hayatta neler yapabileceğini herkesin görmesi ve destek olması için böyle yayınların daha çok yapılması sadece bir kanalın değil bütün kanallarında bu konuya el atması için bizim gibi engelli olan kardeşlerimize sahip çıkması lazım dedi. 

Takımın sevilen oyuncularından Cemal Selcik’ te yaptığı açıklamada Ben 36 yaşında futbolla tanıştım ve çok mutluyum. Babam bile banal oğlum zaten tek ayağım var onu da kırarsan ne yaparsın demesine rağmen ben bu işi seviyorum. Eskiden utanıyordum sokakta yürürken herkesin bana bakışından. Artık Yeditepe formasıyla sokakta yürüdüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Hele bana sokakta nasıl gidiyor idman ve maçlarınız diyince kendimi bir Hami bir Hakan Şükür gibi kendimi hissediyorum. Benim için futbol yaşam tarzı, yaşama hevesi ve gurur kaynağı.

Yeditepenin hocası Aziz Altıntaş; İstanbul’ da her gecen gün varlığını hissettiren. İstanbulun Yedi Tepe Engelliler Ampute Futbol takımı da ordaydı. Kendilerine yapılan bu nazik davetten oldukça hoşnut kalan. futbolcular ve yönetim,teknik kadroda bu tip organizasyonların kendilerini motive ettiğini ve yalınız olmadıklarını gördüklerinde ne kadar güzel bir iş yaptıklarının farkına vardıklarını ve en iyi şekilde hazırlanıp kendilerine güvenenleri mahcup etmeyeceklerine güzel sosyal bir sorumlululuğa örnek olduklarını dile getirdiler.

Bedensel Engelliler ve Türkiye Futbol Federasyonunun ortaklaşa yürüttükleri Ampute futbolunun daha çok tanıtılması için ikinci ligin kurulup kurulmama ve Plyofların oynanıp oynanmama karamsarlığı kendilerini oldukça tedirgin ettiğini ve adaptosyon sorunu yaşadıklarını dile getiren. Altıntaş kendileri gibi bu yıl kurulan 6 takımın akibeti de merakla bekleniyor. Bizim vesilemiz ile seslerini duyurdular.

Belirsizlik teknik kadronun da bir Antreman planı ve oyuncuları yarışma,mücadele ruhunun verememek' den yana sıkıntıları olduğunu teknik direktör Aziz Altıntaş dile getirdi erken motivenin sonra kendileri için sıkıntı olacağını kendi tecrübelerinden yola çıkarak bizlere anlattılar. ve zor bir misyon üstlendiklerine şahit olduk Sporun her dalında erken motive olmak. müsabaka tarihi yaklaştıkça sitres ve heyecanın artığını ve olumsuz yönde etkilendiklerini ve bunu yaşamak istememelirinden dolayı da yaklaşık iki ay gibi bir süredir idmanlarda yarışma ve müsabaka ile ilgili motive edici bir idman da yapamadıklarını ve bunun teknik kadro için sporculara işin bu yönünü anlatmak da zorlanan Altıntaş hoca her ne sebeple olursa olsun bu ligde playof oynansa önümüzdeki sezon süper ligde, ikinci ligde kurulsa arkadaşlarına ve ekibine en fazla bir yıl gecikme ile hedeflerine ulaşacaklarını her fırsatta söylüyorum. Sık sık takmla bir araya gelip konuşmanın da bir antreman olduğundan bahseden Altıntaş buna bu dönem fazla vakit ayıramadıklarını ama sporcularının gözünün içine baktığında ve oyuncularında kendisinin yüzüne baktığında kimin ne istediğini artık bildiklerini ve bir birlerini çok iyi anladıklarına konuşmalarından oldukça iyi bir ekibin İstanbul’ a kazandırılacak olması da bizleri ziyadesi ile heyecanlandırdı Artık düdük,söz TFF ve Bedensel Engelliler Federasyonda Bizde merakla bekliyoruz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya son dakika duyurdu! Çeçenistan'da korkunç patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var
AK Parti Rize İl Başkanı Katmer'den Burger King açılışıyla ilgili tepki çeken açıklama