Viyana'da kilisede sema gösterisi

Dünya'da bir ilk Viyana'nın 2. büyük kilisesinde gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, AB üyelik sürecinde Türkiye karşıtı tutumları ile dikkat çeken Avusturya'nın Votiv Kilisesi'nde bir sema gösterisi sundu.

Viyana'da kilisede sema gösterisi
Viyana'da kilisede sema gösterisi
GİRİŞ 29.11.2007 04:06 GÜNCELLEME 29.11.2007 04:06

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Semazen Grubu, Viyana'daki tarihi Votiv Kilisesi'nde sema gösterisi düzenledi. Etkinliğe Viyana'nın en önemli din adamları, politikacılar, yüksek düzey bürokratlar ile ekonomi ve iş dünyasının önde gelen isimleri davete katıldı.


Viyana Kardinali adına Katolik Papazı Martin Rupprecht, etkinlikle ilgili bir konuşma yaptı. 2007 Mevlana Yılı kutlamaları çerçevesinde Avusturya'nın en önemli kilisesi olan Votiv'de gerçekleşmesinin önemini vurguladı.


TC Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Mevlana felsefesinin ana fikri olan 'Gel, kim olursan ol, gene gel'den yola çıkarak düzenlenlenen etkinliğin kilisede gerçekleşiyor olmasının, dinlerin kardeşliğini destekleyeceğini ve toplumdaki önyargıların yıkılmasına olumlu katkıda bulunacağını söyledi.


Tasavvuf müziği, semazenler geçidi ve ardından Kuran-ı Kerim'den ayetlerin okunduğu etkinliğe katılanların oldukça etkilendikleri gözlendi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail sivilllerin sığındığı sahra hastanesini vurdu: Onlarca ölü ve yaralı var
2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!