2019 Fitre miktarı kaç lira? Diyanet Ramazan ayı için fitre miktarını belirledi

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına kısa bir süre kala gündeme gelen konulardan biri de fitre oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca 2019 fitre miktarı açıkladı. Peki bu sene Ramazan'da fitre ne kadar ödenecek?

2019 Fitre miktarı kaç lira? Diyanet Ramazan ayı için fitre miktarını belirledi
2019 Fitre miktarı kaç lira? Diyanet Ramazan ayı için fitre miktarını belirledi
GİRİŞ 03.06.2019 10:33 GÜNCELLEME 03.06.2019 10:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fitrenin kaç TL olduğu Ramazan Ayı öncesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır. Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca 2019 fitre miktarı 23 lira olarak belirlendi.

 

 

BİR AYLIK TUTULMAYAN ORUCUN FİDYESİ NE KADAR?

Fitre miktarı, sadaka-i fıtır miktarı ile aynıdır. 23 TL olarak açıklanan sadaka-i fıtır miktarı fidye içinde geçerlidir.

 

 

Bu nedenle 30 gün boyunca oruç tutamayan bir kişini 30 Gün x 23 TL= 690 TL fidye ödemesi icap eder. 

KİMLERE FİTRE VERİLİR? KİMLERE FİTRE VERİLMEZ?

Fakir olan kardeşe, geline, damada, kayınvalideye, kayınpedere, üvet evlata, üvey babaya, üvey anneye, halaya, amcaya, dayıya, teyzeye, kardeş çocuğuna fitre verilebilir.

Anne-Babaya, Büyük anne ve Büyük babaya, evlada ve toruna, eşe, kafirlere fitre verilmez.

FİTRE NE ZAMAN VERİLMELİDİR?

Fitre bayramın birinci günü tan yerinin ağırmasıyla birlikte vacip olur. Geciktirmeden vermek esas olmalıdır. Hatta bayram olmadan evvel verilirse fakir kişi bayram ihtiyaçlarını karşılar. Eğer ki bayram sabahına dek fitre sadakası verilmemiş ise bayram süresinde fitre sadakası hızlıca verilmelidir. 

YORUMLAR 1
  • Abdulkerim ASLAN 5 yıl önce Şikayet Et
    (Onu,) Peşpeşe eklenmiş[1*] günlerde (tutun). Sizden kim, hasta veya yolculuk halinde olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde tutsun. Orucu TUTABİLECEK olanların[2*] bir çaresizi doyuracak kadar fidye (fitre) vermesi de gerekir. Kim içinden gelerek bir iyiliğin daha fazlasını yaparsa onun için daha iyi olur. Bilseniz (hasta veya yolcu iken de) oruç tutmanız sizin için daha iyidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 86'da hayata tutundu!
Hamaney'den Suriye'yi karıştırmaya yönelik ima: Gençler harekete geçmeli