2020 TÜVTÜRK Araç muayene istasyonları çalışma saati: kaçta açılıp kaçta kapanıyor?
Trafiğe çıkan motorlu veya motorsuz taşıtların teknik yeterliliklerinin muayene edilerek, trafik ve yolcu güvenliğine uygun olup olmadığını kontrol eden TÜVTÜRK araç muayenesinde görevli ve yetkili tek kuruluştur. TÜVTÜRK’de araçlarını muayene ettirmek isteyen sürücülerin fazlasıyla araştırdığı TÜVTÜRK çalışma saatleri, araç muayenesi nasıl alınır sorularının cevabı…
Araçların muayenelerinin düzenli olarak yapılması sadece sizin ve ailenizin değil trafikte sorumlu olduğunuz diğer sürücü ve aileleri içinde önemlidir. Periyodik olarak bakımları yapılan araçlar aynı zamanda bütçenize de olumlu olarak katkıda bulunur. Araçların muayene edilmesi 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 34. maddesince zorunludur. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen yani muayenesiz araçlarla trafiğe çıkan sürücüler için caydırıcı cezalar söz konusudur. Motorlu araçların muayenelerini belirlenen süre içinde gerçekleştirmeyen taşıt kullanıcıları 235 TL ceza ödemekle yükümlüdür. Bu taşıt sahiplerinin gerekli olan muayeneleri yaptırması için verilen süre ve şartlar Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilmiştir. Peki özellikle araçlarının muayene süresi geçen sürücülerin merakla araştırdığı TÜVTÜRK araç muayene istasyonları kaçta açılıp kaçta kapanıyor? İşte TÜVTÜRK muayene istasyonu çalışma saatleri:
TÜVTÜRK ÇALIŞMA SAATLERİ
TÜVTÜRK Pazar günleri hariç haftanın her günü 08.30 - 17.30(bazı bölgelerde 18.30'a kadar) saatleri arası sürücülere hizmet vermektedir. TÜVTÜRK muayene istasyonları 2020 yılında 1 Ocak, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs, 23 Mayıs, (Ramazan Bayramı) 15 Temmuz, 30 Temmuz, (Kurban Bayramı) 30 Ağustos, 29 Ekim resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir.
TÜVTÜRK MUAYENE NASIL ALINIR?
Aracınızın muayene süresi yaklaştıysa aşağıda linki bulunan TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesinden ücretsiz olarak randevunuzu oluşturabilirsiniz.
MUAYENE İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ
-Ruhsat (Trafik Tescil Belgesi)
- Trafik Sigortası
- Vekalet Durumu ( Muayeneye getireceğiniz araç size ait değilse)
-LPG/ CNG tankının üzerinde yazan bilgilerin okunur olması, LPG CNG tadilatı sonrası “Yakıt Sistemi Montaj Belgesi” ile gelinmesi zorunludur. (LPG, CNG’li araçlar için)
ARACINIZIN BORÇ DURUMUNU KONTROL EDİN!
Trafik cezası, OGS kaçak geçiş cezası gibi borçları olan araçların muayeneleri gerçekleştirilememektedir. Muayeneye gelmeden önce E devlet üzerinden aracınızın üzerine borcunuz olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.
ARAÇTA BULUNDURULMASI GEREKEN EKİPMANLAR!
İlk Yardım Çantası( Traktörler, motosikletler, ve motorlu bisikletler hariç tüm motorlu araçlarda)1 adet
İlk Yardım çantasında olması gerekenler:
Büyük Sargı Bezi
Hidrofil gaz steril
Üçgen Sargı
Antiseptik Solüsyon
Flaster
Çengelli İğne
Küçük Makas
Esmark Bandajı
Turnike
Yara Bandı
Alüminyum Yanık Örtüsü
Tıbbi Eldiven
El Feneri
-Üçgen Reflektör
-Yangın Söndürme Cihazı
- Stepne