Evde kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği neden çürür zehirli mi?

Halk arasında peygamber kılıcı ve paşa kılıcı olarak bilinen kılıç çiçeği, kapalı alanlarda uzun süre yaşayabilen, salon ve ofislerde sıklıkla tercih edilen bir çiçektir. Güneş ışığında daha hızlı büyüyen kılıç çiçeği, yaz aylarında bile çok fazla su istemeyen kılıç çiçeği çok uzun süre yaşayan çiçekler arasında yer alır. Peki kılıç çiçeğinin bakımı nasıl yapılır?

Evde kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği neden çürür zehirli mi?
Evde kılıç çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kılıç çiçeği neden çürür zehirli mi?
GİRİŞ 15.06.2021 15:06 GÜNCELLEME 15.06.2021 15:06

Halk arasında peygamber çiçeği ya da paşa kılıcı olarak bilinen kılıç çiçeği, en kolay yetiştirilen çiçekler arasındadır. Renkli çiçeklerden ziyade daha uzun ömürlü olan kılıç çiçeği, değişen hava koşullarına ve susuzluğa karşı oldukça dayanıklıdır. Güçlü ve uzun ömürlü olan kılıç çiçeğinin bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar bulunmaktadır. 

KILIÇ ÇİÇEĞİ (PEYGAMBER KILICI) BAKIMI

Mevsim değişikliklerine ve susuzluğa oldukça dayanıklı olan kılıç çiçeği, kaktüslerden sonra susuzluğa en fazla dayanabilen bitkidir. Kılıç çiçeği uzun ömürlü ve çabuk çürümeyen ve ölmeyen bir çiçek olmasına rağmen güneşin altında tutulması daha hızlı büyümesine katkı sağlamaktadır. Gölgede de yaşayabilen çiçeğin güneş görmeyen yerlerini gün ışığına çevrilmesine dikkat edilmelidir. Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir. Uzun ince bir yapıya sahip olan kılıç çiçeği rüzgara karşı direnç gösteremeyerek kökten kopmasına ve çürümesine neden olabilir. 

Çiçeklerin yetiştirilmesinde en önemli olan unsurlardan biri de budanasıdır. Topraktan çiçekten bağımsız olarak çıkan bitkilerin temizlenmesi çiçeğin daha sağlıklı ve çabuk büyümesinde etkilidir. Çıkan otlarından ziyade solan ve çürüyen yaprakların dikkatle budanması, budanan yerlerden daha sağlıklı çiçeklerin çıkmasını hızlandıracaktır. 

Kılıç çiçeğinin yılda bir kez toprağının değiştirilmesi topraktan aldığı verimi çoğaltmaktadır. Nisan ayında değiştirilmesi tavsiye edilen kılıç çiçeği daha önce kullanılan saksısından 1 numara büyük saksıya geçilmesi tavsiye edilir.
Kılıç çiçeğinin çıkan yapraklarının kökünden çıkarılarak başka saksılara ekilmesi sonucu çoğaltılabilmektedir. Güneş ışığından doğru şekilde yararlanıldığı sürece ve yaz aylarında haftada 2 kez sulandığında hızlıca büyümektedir. 

KILIÇ (PEYGAMBER KILICI) ÇİÇEĞİ NEDEN ÇÜRÜR?

Kılıç çiçeği, suyu pek fazla sevmeyen bir çiçek olduğundan her gün sulanması durumunda çürümesine neden olabilir. Çürüyen yaprakların zamanında budanmaması durumunda sağlıklı yapraklara bulaşarak çiçeği tümüyle çürütmektedir. Kılıç çiçeğinin bakımını yaparken toprağını değiştirirken verimli ve kaliteli toprak kullanılmasına dikkat edilmelidir. Kalitesiz toprak çiçeğin çabucak böceklenmesine ve çürümesine neden olmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Afrika'daki savaşı Türkiye durdurmuştu! Somali ile Etiyopya'dan bir ilk
Bakan Memişoğlu'ndan çarpıcı açıklama! Her 5 kişiden 1'i randevuya gitmedi