Yeni kimlik randevusu nasıl alınır? NVİ ehliyet, kimlik yenileme işlemleri ve ücreti!

Kimlik kartlarında yeni dönem hayata geçirildi. Yeni tip kimlik kartı ile sürücü belgesi birleşecek. Bunun için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden randevu almak gerekiyor. Peki, yeni tip kimlik ehliyet randevusu nasıl alınır?

Yeni kimlik randevusu nasıl alınır? NVİ ehliyet, kimlik yenileme işlemleri ve ücreti!
Yeni kimlik randevusu nasıl alınır? NVİ ehliyet, kimlik yenileme işlemleri ve ücreti!
GİRİŞ 15.10.2020 10:00 GÜNCELLEME 15.10.2020 12:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yeni sürücü belgelerindeki bilgiler Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına yüklenmeye başladı. Tek kart üzerinde kimlik ve ehliyet bilgilerinin alacağı yeni sistem uygulanmaya başladı. Vatandaşlar artık sadece kimlik kartlarını taşıyabilecek. İşlemin gerçekleştirilebilmesi için ehliyetin ve kimliğin yeni kimlik olması gerekiyor. Ehliyeti bulunan ve kimliğini yenileyen kişilerin yeni kimliklerinde ehliyet bilgileri de yer alacak. Ücretsiz olan bilgileri yükleme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü “randevu.nvi.gov.tr” web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu almadan yapılmıyor. 

 

YENİ KİMLİK RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır. Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır. Kuruma gitmeden önce başvuru ücretinin yatırılması gereklidir.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

 

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ VAR MI?

Ehliyeti bulunan ve kimliğini yenileyen kişilerin yeni kimliklerinde ehliyet bilgileri de yer alacak. Ücretsiz olan bilgileri yükleme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü “randevu.nvi.gov.tr” web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) randevu almadan yapılmayacak.

Ücretsiz olan bilgileri yükleme işlemi, Kimlik kartı bedeli; vergi dairesi müdürlüklerince, Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ya da anlaşmalı bankalar ve PTT Şubeleri aracılığıyla tahsil edilmektedir.

Kanuni süresi içinde veya 2828 sayılı Kanun uyarınca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yetkililerince yapılan doğum bildirimleri sonucu düzenlenen kimlik kartlarından değerli kâğıt bedeli alınmaz. Hatalı üretim, yazım ve yonga arızası tespit edilen kimlik kartları bedel alınmadan yenilenir.

YENİ KİMLİK ÜCRETİ NE KADAR?

  • Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kart: 25,00 TL

  • Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kart: 25,00 TL

  • Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 25,00 TL

  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 50,00 TL

YENİ KİMLİK KAÇ GÜNDE TESLİM EDİLİR?

İstenilen belgelerin tamamlanması sonrasında randevu alınan nüfus müdürlüklerine giderek başvuru işlemi gerçekleştirilir. Çok kısa ve basit bir işlemle süren başvuru süreci, vatandaşın parmak izi ve imzası alınmasıyla birlikte işlem gerçekleşir. Kimlik, başvuru esnasında verilmez, 7 iş günü içerisinde belirlenen adrese PTT tarafından teslim edilir. Başvuru sürecini takip etmek için https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden kimliğin ne durumda ve nerede  olduğu öğrenilebilir. 

Teslim edilemeyen kimlikler, bağlı olunan il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerine iade edilir. Vatandaş kimliğini almak ve akıbetini öğrenmek için bağlı olduğu nüfus müdürlüklerine gidebilir.

20 iş günü içerisinde teslim alınmayan kimlikler imha edilir. Aynı işlemleri tekrar yaparak yeni kimlik başvurusu gerçekleştirilebilir.  Kimlikler verildiği tarihten itibaren 10 yıl kullanım süresi vardır. Her 10 yılda bir değiştirmek zorunludur. 

YORUMLAR 3
  • 1968 3 yıl önce Şikayet Et
    gavur kahvesine bile üçü bi arada var, bizde kimlik + ehliyet neden bir anda olmuyo ki....
    Cevapla
  • yuh artık 4 yıl önce Şikayet Et
    Eski ehliyetlerin sisteme dahil edilmemesi ne kadar saçma ! bir işide tam yap be devlet. ne yani ehliyetle kimliği birleştirmek için önce yeni ehliyetmi alacağım ? ne saçma.
    Cevapla
  • 26850 4 yıl önce Şikayet Et
    Otur otur 5 yıl bekle sonra değişim mi yapacağım, bir ara git değiştir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Otel faciasında sıcak gelişme: Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdürü gözaltında
Sinan Ateş suikastı soruşturmasında sıcak gelişme!