Hatay'da bir öğretmen uzaktan eğitim sürecinde koyun çiftliği kurdu!
Hatay’da öğretmenlik yapan Merih Kara, pandemi sürecinde uzaktan eğitimden kalan zamanlarını değerlendirerek, kendine koyun çiftliği kurdu. Bununla da yetinmeyen Kara, dedesinden kalan antikalar vesilesiyle antika eşyalar biriktirdi ve baba mesleği mobilya ustalığı eğitimi de alarak marangozluk yapmaya başladı. Velilere de çocukların teknoloji dışında bir hobileri olması gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.
Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Samankaya Mahallesi’nde yaşayan biyoloji öğretmeni Merih Kara, pandemi süreci dolayısı ile uzaktan eğitime geçilmesi birlikte, kalan zamanlarını değerlendirmek istedi. İlk olarak koyun çiftliği kuran Kara daha sonra antikaya ve baba mesleği olan marangozluğa merak sardı. Besiciliğe 2 koyun ile başlayan Kara, şimdi ise toplamda 50 koyuna sahip oldu.
Kısa sürede 50 koyuna ulaştım
3 üniversite bitirdiği ve özel bir okulda öğretmenlik yaptığını belirten Merih Kara, “Pandemi döneminde Mart ayı itibari ile evde kalmaktan sıkıldık, bizde birkaç koyun vardı ve bu işi bilmiyorduk. Çevreden ve bazı arkadaşların yardımı ile bu işi öğrettiler. 8 ay içerisinde meslek haline getirdim diyebilirim. Kısa süre de toplam 50 koyuna ulaştım. Çocuklarla boş zamanlarımızda hayvanlarımızın yanına iniyoruz. Çocuklarımıza bu sayede hayvan sevgisi aşılıyoruz. Koyunlarımız önceden kaynaklı süt emme yetisini kaybederek dünyaya geliyor. Onları da şırınga ve biberonla besliyoruz” dedi.
Antikaya da dedemden kalan eşyalarla başladım
Kara, antika eşyalara da merak sardığını ve akrabalarından aldığı antikalarla başladığı belirterek, “Antikaya dedemden kalan bazı eşyalarla başladım. Biyolog olduğum için bazı kurutulmuş hayvanları aldım dizdim. Tabi teyzemin radyosu, dayımın akordiyonu derken git gide büyüdü. Onları da evimin girişinde sergiliyorum” diye konuştu.
Hepsine ek olarak marangozluk da yapabiliyorum
Mobilya usta öğreticilik belgesi aldığını belirten Kara, “Ben öğretmenim ama kısa süre önce mobilya usta öğreticilik belgesi aldım. Bu da baba mesleği, atölyelerde yetiştik. Bunu da meslek haline getirdik aynı zamanda da okudum” dedi.
Teknoloji çocuklarda kronikleşen bir hastalık haline geldi
Çocukların ve gençlerin ilgi duydukları bir mesleği yapmalarının doğru olduğunu belirten Kara, “Çocuklarımızı internet ve cep telefonundan uzak tutmalıyız. Son zamanlarda çocuklarda kronikleşen bir hastalık haline geldi. Velilerimizden isteğimiz kısa da olsa çocuklarınıza meslek sahibi edindirin. Gençlerde ilgi duydukları hangi meslek olursa olsun onu yapsınlar” dedi.
-
Ufuk 3 yıl önce Şikayet EtÖZEL OKULUN durumu devlet okullarından çok farklıdır.Başarı gösteremezsen işine son verilir.Ayrıca ders ücreti diye bir olayları YOK.Bu öğretmenimiz hem okulunda dem de dışarıda çok başarılı ve çalışkan bir İNSAN.Kendisini tebrik ederim.Beğen
-
Hasanbb 3 yıl önce Şikayet EtBazı yorumcular öğretmeni eleştirmiş.Ben takdir ediyorum.Öğretmenler pandemi döneminde çok çalıştılar kim ne derse desin. Çobanlık peygamber mesleği helal olsun.Elinden gelmiş kursa gitmiş zanaat öğrenmiş. Helal olsun.Sağlıklı yaşamış, çocuklarına üretmeyi öğretmekte.Yine helal olsun. Üreten kazanır.Çok iyi bir işim var.50 tane koyunum 2 tane koçum var. Herkesede tavsiye ederim.Yeni doğmuş keçi ve kuzular kadar güzel terapi yoktur.Kaldırın çocuklarınızı ekran karşısından.Beğen Toplam 5 beğeni
-
selbey 3 yıl önce Şikayet EtBu arkadaş uzaktan eğitim falan yapmamış, ne zaman yaptın arkadaşım bu kadar şeyi daha 1 yıl bile olmadı. BAZI ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERE NASIL FAYDALI OLURUM DİYE AKŞAM 8-9 KADAR DERS YAPARKEN BU arkadaş kendine çalışmış.Beğen Toplam 6 beğeni
-
hasan kara 3 yıl önce Şikayet Etöğretmenler iyi alıştı bu yatışa, korkum okullar açılırsa salgın devam etsin diye sabote edebilirler.Beğen Toplam 12 beğeni
-
cafer c 3 yıl önce Şikayet EtHadsiz kimdir diye sorsalar...yorum sahibi olan derim.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Ýanlız Kurt 3 yıl önce Şikayet EtHocamıza helal olsun.Beğen Toplam 6 beğeni