2 üniversite mezunu ingilizce öğretmeni mesleğini bırakıp oto kurtarıcı olmayı seçti!

Eskişehir'de yaşayan 60 yaşındaki Şahin Er yıllar önce ingilizce öğretmeni olarak görev yaparken mesleğini bırakıp yurtdışına gitti. Orada da bir üniversite okumasına rağmen Türkiye'ye döndüğünde kısa süre yaparak öğretmenliği yeniden bıraktı ve oto kurtarıcı oldu.

2 üniversite mezunu ingilizce öğretmeni mesleğini bırakıp oto kurtarıcı olmayı seçti!
2 üniversite mezunu ingilizce öğretmeni mesleğini bırakıp oto kurtarıcı olmayı seçti!
GİRİŞ 01.03.2021 15:39 GÜNCELLEME 01.03.2021 15:43
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eskişehir’de yıllar önce İngilizce öğretmenliği yapan ve bir süre sonra bırakıp yurtdışına giden orada da bir bölüm okuduktan sonra geri Türkiye'ye dönen Şahin Er sonunda oto kurtarıcı olmayı seçti. İngilizce ve Almanca dillerini konuşan ve üniversitede gerekli bölümleri bitiren Şahin Er, öğretmenlik maaşının çocuklarının geleceğine yetmeyeceğini düşündü. Ardından oto kurtarıcı üzerine bir işletme kuran Er, 16 yıldır bu meslekle uğraşıyor.

Dekoratif cam bardakları altın suyuyla boyuyorlar, siparişlere yetişemiyorlar!



“Kendi işimi kurmak benim idealimdi”

Yaklaşık 16 yıl önce kendi işini kurmak için oto kurtarıcılığını seçen 60 yaşındaki Şahin Er, “İngilizce öğretmeniyim, Eskişehir’de İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdikten sonra yurt dışında Maximilian Üniversitesi’nde okudum. Türkiye’ye döndükten sonra farklı sektörlerde çalıştım. 2004 yılında ise oto kurtarma işine girdim. Kazalarda ya da farklı durumlarda oto kurtarma hizmeti yürüten bir firma kurdum. Kendi işimi kurmak benim idealimde olan bir olaydı. Benim bu işi yapma sebebim hür yaşamak. Kendi işim olduğu için kimseye bağlı kalmadan çalışabiliyorum. Hiçbir zaman pişmanlığım olmadı. İnsanlar gayesi için uğraşır. Ben de gayeme ulaşmış oldum” dedi. 


 
“Göründüğü gibi bir meslek değil”

Seçtiği mesleğin zorluklarının olduğunu kabul ederek yaşanan sıkıntılardan bahseden Er, “Bu iş gecesi gündüzü, vakti olmayan bir iş. İnsanları çok yoran bir iş yapıyoruz. Her an ne olacağını bilmeden hazırda bekliyoruz. Bu sebeple sosyal yaşantının olması ve ailene vakit ayırmak çok zor. Mesleğin içerisinde de farklı zorluklar var. İnsanların kayıplarını, kaza geçirdiklerinde neler yaşadığını görüyoruz. Kısaca bu iş çok sevimli bir iş değil. Şu anda bu işi yapmak isteyen ya da yapmaya çalışan çok kişi var ancak göründüğü gibi bir meslek değil. Bu işi yapmak isteyenlere tavsiyem, güvenilir olsunlar. Toplumda insanların oto kurtarıcılara, çekicilere olan korkusunun haklı olmadığını göstersinler” ifadelerini kullandı. 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    zevk meselesi. ünüversitede okurum gerekirse kendi işimide kurarım. her ünüversite okuyan memur olacak diye bir kuralmı veya kanunmu var. önemli olan yaptığı işte başarılı olmak ve kendini geliştirmek.
    Cevapla
  • Kültigin19 3 yıl önce Şikayet Et
    rahatlik batmasi boyle bisey herhal
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    öncelikle çok seviyesiz bir yorum olmuş. adam üniversite okumuş ama mutlu olmamış sanki herkes istediği bölümü okuyor da mutluluktan ölüyor. puanına göre meslek seçiyorsun beyin bu ülkede. ailesinin isteğiyle tıp okuyup da araba lastiği tamir eden de var bu ülkede. adam böyle mutlu kime ne
    Cevapla
  • Enes 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi 2-3 üniversite mezunluğu bile işe yaramıyor. çünkü diplomanın değeri yok. tıp dışında.
    Cevapla
  • muhammet eliyatkın 3 yıl önce Şikayet Et
    boluda 14 km yol gidip 300 tl almak güzel iş olmalı ben mali müşavir olmak yerine bu işimi seçseydim acaba
    Cevapla
  • teknik 3 yıl önce Şikayet Et
    unıversıte kontanjanı ılk yıl %50 duşurulmelı.daha sonra planlama yapılıp ıhtıyacın %20 fazlası kadar ogrencı değışık mesleklere alınmalı dığerlerı 2-3 yıllık meslekı eğıtım alıp sanayı,tıcaret ..vs alanında ara elaman yetıştırılmelı.sanayıcı çalışacak eleman bulamıyor.unıversıte mezunlarında ışsızlığın kaynagı mezun oldugu alanda talebın olmaması ve /veya ış begenmeme ..vs durumlar sozkonusu. bır alanda yılda 10 bın elamana ıhtıyac varsa 30 bın mezun oluyor .bu ıse genclık hayalını gercekle karşı karşıya bırakınca azmı kalmıyor.ışe alan memnun olmuyor.(34 yıllık iş hayatım var. yuzlerce fırmaya danışmanlık yaptım.bınlerce sanayıcı çalışanlarla dıyalog ,gozlem, sonucu )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan ve Ahmet eş-Şera Kasyun Dağı'nda! Şam'a karşı çay içtiler
Volkan Demirel'den Şenol Güneş'e olay tepki!