36 yıl kamyon şoförlüğü yaptı, huzuru köyüne yerleşip yüzlerce ağaç dikmekte buldu!

36 yıl önce Mardin'den Bursa'ya ardından da İstanbul'a göç eden ve burada uzun yıllar kamyon şoförlüğü yapan 60 yaşındaki Mehmet Albayrak aradığı huzuru memleketinde buldu. 10 yıl önce İstanbul'u bırakarak döndüğü memleketi Mardin'in Artuklu ilçesi Akbağ köyündeki arazisine yüzlerce meyve ağacı diken Albayrak hem atıl araziye can verdi hem stresten uzak sakin bir yaşam sürüyor.

GİRİŞ 15.03.2021 17:32 GÜNCELLEME 15.03.2021 17:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Uzun yıllar İstanbul'da yoğun stres altında direksiyon sallayan 60 yaşındaki Mehmet Albayrak huzuru 10 yıl önce yerleştiği memleketi Mardin'de yer alan köyünde buldu. Mardin-Diyarbakır karayolu üzerindeki atıl durumda olan arazisine yüzlerce meyve ağacı diken Albayrak hem atıl durumdaki araziyi canlandırdı hem de hayalini kurduğu sakin bir iş sahibi oldu. 

10 yaşından beri beslediği akreplerin zehrini litresi 10 milyon dolardan satıyor!

Başlarda çok zorlandım, her şeyi ellerimle diktim

Albayrak yaptığı açıklamada, 10 yıl önce huzur bulmak için Akbağ köyüne yerleştiğini belirterek insan ve araç kalabalığından aşırı derecede yorulduğunu söyledi. Köyünde yeşil alan oluşturmak isteğini, boş ve atıl durumdaki arazilerini önce kepçeyle düzelttiğini ardında fidan ve meyve ağaçları dikmeye başladığını anlatan Albayrak, şunları söyledi: "Zeytin, vişne, kiraz, badem, ceviz, armut, incir her şey ektim. Turunçgiller hariç ne istersen burada bulunuyor. Kendi imkanlarımla ektim. Bine yakın ağaç ektim. Su az biraz da rüzgar olduğu için fire verdi. Bahçeye çok emek verdim. Ektim, biçtim. İlk başlarda çok zorlanıyordum. O kadar zorlanıyordum ki gelince, evin önüne kadar varırsam bir daha buraya gelmem diyordum. Şimdi yavaş yavaş alıştım. Günde 20 metre yürüyemezken şimdi yerimde duramıyorum. Hiperaktife döndüm. Ben buraya gelirken parmaklarım çatlıyordu, kan geliyordu. Çay bardağını elimle tutamıyordum. Aynı robot gibiydim ama şimdi Allah’a çok şükür ağaçlar da büyüdü. Bundan sonra onlardan verim alacağım."

Gaziantep'te 7 kadın kurdukları kooperatifle Almanya'ya 700 bin liralık ihracat yapmayı başardı


Çocukların kendisini çağırdığını belirten Albayrak ancak ağaçlarını bırakıp gidemediğini söyledi. Albayrak, zevkle bakımlarını yapıtları ağaçlardan kopamadığını vurguladı. Ektiği ağaçların meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başlayacağını kaydeden Albayrak, "Kiminin zevki gezmek. Benim zevkim de bahçedir. 280 kiraz ağacı var. Birçok ceviz ağacı, nar, hurma, badem, incir, zeytin ağacı var. Hala da devam ediyorum. Geçen sene bir tona yakın zeytin topladım. Yavaş yavaş bütün meyvelerden hasat alacağım." ifadelerini kullandı.

Bir tek çocuklarımı özlüyorum

Ağaçların çocuk gibi olduğunu hatta çocuktan daha fazla ilgi gösterilmesi gerektiğini dile getiren Albayrak şunları kaydetti: "Çocuğa nasıl şefkat veriyorsun ona da aynı şefkati vereceksin. Sevgi her şeyin ilacıdır. Bir çocuklarım aklımda. Onun dışında nasıl huzurlu olduğumu kelimelerle ifade edemiyorum. Benim çocuklarımda yanımda olsaydı daha mutlu olurdum. Çocuklarımız özlemi sürekli içimde ama ben burayı terk edemiyorum. Çocuklarım gelmese de. Ben burayı terk edemem ancak ölüm beni terk ettirir."



90 yaşına da gelsem ağaç dikeceğim

Atmış yaşına merdiven dayadığını, her geçen yıl daha da ağaç sevgisinin daha da arttığının altını çizen Albayrak, şöyle devam etti: "Son nefese kadar ekmeye devam edeceğim. Ben ektikten sonra kim yerse yesin benim umurumda değil. Herkesin kendi imkanları çerçevesinde ağaç ekmesini tavsiye ediyorum. Çocuklarını güzel bir miras bırakır. Hem de güzel bir gelecek bırakır. Allah'ın izniyle ben çocuklarıma güzel bir miras bırakacağım Allah’ın izniyle. Kardeşlerim bana , kafayı yemiş diyorlardı. Ben kafayı yememişim burada kalacağım ve ölünceye kadar bu bahçeyi ekeceğim dedim. Huzur da bulacağım, Allah izin verirse çocuklarımı da getireceğim. İstanbul'da huzur yok. İstanbul'da hayat yok. Şimdi burada daha huzurluyum. Her ağaç ektiğimde daha fazla zevk alıyorum. Ben 90 yaşına kadar gelirsem de ağaç ekmeye devam edeceğim."

Ağaç ektiği alanın bitişiğinin heyelan bölgesi ilan edildiğini belirten Albayrak, ağaçların heyelanı da engellediğini bu yüzden de herkese görev düştüğünü sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • LEVENT KARS 3 yıl önce Şikayet Et
    helalolsun amcaya engüzeliniyapmış
    Cevapla
  • iyi 3 yıl önce Şikayet Et
    kahve köşelerinde pinekleyeceğine en doğrusunu yapmış
    Cevapla
  • net 3 yıl önce Şikayet Et
    gelecek tarımda arazisi olan işlemeli.
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    la adam emekli olmuş, gitmiş köyüne. bizim sülalede böyle. ama hiç haber olmuyor :)
    Cevapla
  • Vatansevee 3 yıl önce Şikayet Et
    36 yıl sonra tercih değil zorunluluktan köye dönmüş.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne zorunlugu sende alil varmi kulan kiradaysa geri al
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    haberi okudun mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Disipline sevk edilen teğmenlerin avukatlarından çelişkilerle dolu açıklama
Uludağ'daki 1000 liralık çorbaya 'haksız fiyat' incelemesi