25 yıllık plak ve gramofon koleksiyonuna gözü gibi bakıyor!

Tokat'ta yaşayan saatçi 25 yıllık plak ve gramofon koleksiyonuna paha biçemiyor.

25 yıllık plak ve gramofon koleksiyonuna gözü gibi bakıyor!
25 yıllık plak ve gramofon koleksiyonuna gözü gibi bakıyor!
GİRİŞ 31.03.2021 17:38 GÜNCELLEME 31.03.2021 17:38

Tokat’ta yaşayan evli ve 2 çocuk babası 52 yaşındaki Enver Bozpınar 25 yıllık hobisi plak ve gramofon koleksiyonuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ortaokulu bırakarak çalışmaya başlayan Bozpınar, 40 yıldır baba mesleği saatçilik yapıyor. Gençlik yıllarında bakır eşyalar toplayarak başladığı antika merakına taş plak ve gramofonla devam eden Bozpınar’ın uzun yıllar devam ettirdiği tutkusu koleksiyona dönüştü. 4 binin üzerinde plak ile 60’a yakın gramofonu bulunan Bozpınar, koleksiyonunu ‘anılar’ ismini vereceği bir kahve açarak sergilemeyi hayal ediyor. İş yerinde 1960-1970’li yılların parçalarını taş plaktan dinleyerek çalışan Bozpınar, günün stresini atıyor. İş yerine plak dinlemeye gelenleri de kırmayan Bozpınar, nostalji yaşatıyor. 

Kütahya'da sıra dışı çaydanlıklar yurtdışından yoğun ilgi görüyor!

 

Eski eşya toplarken gördü

Baba mesleğini yaparken müziğe olan ilgisinin bir tutkuya dönüştüğünü belirten Bozpınar, “Doksanlı yıllarda eski dükkanlardan bakır ve eski eşya  toplarken plak, gramofon gördüm. O zamandan beri topluyorum. Burada da Tokat’ta birkaç tane bu işi yapan abilerimiz, kardeşlerimiz var. Onlar da bana yardımcı oldular. Öyle bir merak başladı.  Şu anda elimde 33’lük dediğimiz plaklarımız yaklaşık bin 500 adet civarında. 45’lik 2 bin 500 civarında. Taş plak ise o kadar olmasa da 100-150 civarında var. Yani toplam 4 binin üzerinde plak arşivim var.  Tahmin ediyorum 60 civarında gramofon, plaklar, radyolu, plak, dolaplı ve dolapsız var” dedi. 


 
İlgi duyanları görünce çok seviniyorum

Bozpınar, saat tamir ederken akşamları genelde plak dinlediğini belirterek “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde pandemiden önce öğrendiler akşamları gelip  ‘amca bir plak dinleyelim’ diyorlar, cep telefonları ile çekim yapıyorlardı. İşte ben de bunları çok seviniyorum. Çünkü öğreniyorlar en azından.  Bizden sonra inşallah birilerine bir şeyler üretirsek bunları saklamasınlar” diye konuştu. 


 
Koleksiyona 25 yılını verdi

Hayatının büyük bir kısmını plaklarına adatan Bozpınar, “Bugün hepsini toplu alınca kaslar çok büyük rakamlar tutar. Ben bunlara 25 yılımı verdim. Bugün bunların hepsini almaya kalksam herhalde iyi bir servet olur tahmin ediyorum. Satmayı düşünmüyorum. Eğer imkan verirse Tokat’ta büyük bir mekan bulup hatta kapısında da ‘anılar’ diye yazdıracağım. Oraya bunları tek tek dizip sergileyeceğim. Kahve içerken plak dinleyecek. Hayalim bu” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Otel faciasında sıcak gelişme: Belediye Başkan Yardımcısı ve İtfaiye Müdürü gözaltında
Dünyanın en değerli otomotiv üreticileri belli oldu: İlk 50'de iki Türk firma var