Kahramanmaraşlı kitap kurdu evinde 20 bin, iş yerinde ise 5 bin kitapla yaşıyor!

Kahramanmaraş'ta kitap kurdu olarak bilinen Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serdar Yakar 25 bin kitapla evini kütüphaneye çevirdi.

Kahramanmaraşlı kitap kurdu evinde 20 bin, iş yerinde ise 5 bin kitapla yaşıyor!
Kahramanmaraşlı kitap kurdu evinde 20 bin, iş yerinde ise 5 bin kitapla yaşıyor!
GİRİŞ 06.05.2021 21:10 GÜNCELLEME 06.05.2021 22:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş'ta Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapan Serdar Yakar, çocukluk döneminde başlayan kitap tutkusuyla evini ve iş yerini binlerce kitabın yer aldığı kütüphaneye dönüştürdü

Esnaf mahallelinin 10 bin liralık veresiye borçlarını ödedi!


Merakı ilkokul çağlarında başladı

İlkokul çağında kitaplara merak sararak okuma alışkanlığı kazanan 56 yaşındaki Yakar, daha sonra eline geçen her parayla kitap satın almaya başladı. Zamanla biriktiği kitapları muhafaza etmekte zorlanan Yakar, evinin çatı katını kitapları için özel alana dönüştürerek yaklaşık 20 bin kitabını buraya taşıdı.Evinin çatı katından, lavabo haricinde hemen hemen her yerden adeta kitap fışkıran Yakar, iş yerinde de 5 bine yakın kitap bulunduruyor. Aynı zamanda yazar olan ve çok sayıda kitabı yayımlanan Yakar, tutkuya dönüşen kitap sevgisini anlattı.Günlük ortalama 150 sayfa kitap okuduğunu, çocukluğunda başlayan kitap sevgisiyle bugüne dek on binlerce kitap bitirdiğini belirten Yakar, çocukluğundan beri eline geçen her parayla kitap aldığını aktardı.

Kitap kokulu ortamlarda bulunmayı seviyor

Yakar, kitapları çok sevdiğini ve her zaman kitap kokulu ortamlarda bulunmaya gayret gösterdiğini dile getirerek şöyle devam etti: "Babam ilkokul yıllarında beni çarşıda bir terzinin yanına çırak olarak vermişti. Orada çizgi roman okuyan bir ağabey vardı. Ondan çizgi roman alıp okumaya başladım. Daha sonra haftalık dergileri takip ettim. Onlar bana okuma alışkanlığı kazandırdı. Okuduğum hiçbir kitabı kaybetmeyi, bir yerlere atmayı veya birilerine vermeyi göze alamadım. Çünkü kitaplar çok kıymetliydi, seviyordum. Babamın emekli maaşıyla aldığı ilk kitap 'Köroğlu' hikayesiydi, hala saklarım. Ondan sonra çalıştığım haftalıklarımla kendime kitap almayı şiar edindim. Çırak olarak çalışıyordum, her hafta sonu haftalığımı aldığımda kitapçıya giderek kitap alıyordum. Bu kitaplar bu şekilde birikti."

Kitaplar İstanbul'dan Kahramanmaraş'a taşındı

Yakar 10 yıl İstanbul'da çalıştıktan sonra Kahramanmaraş'a taşındığını anlatarak şöyle konuştu: "Kahramanmaraş'ta görev yapmaya başlayınca bir kamyon kitapla taşınmıştım. Ev eşyasından ziyade kitaplarım vardı. Kitaplarımı nasıl muhafaza ederim diye düşünürken, Kahramanmaraş'ta ev için bir kooperatife üye oldum. Kooperatifte en üst kattaki evi, çatı katını kimse kabul etmiyordu. Ben de bir şartla kabul ettim. Yetkililere 'En üst katı ben alırım, çatıyı kullanmak bana ait olacak, kimse orada hak iddia etmeyecek.' dedim. Yönetim kararını aldı ve burası oldu. Dört tarafı tamamen kitaplarla dolu. 8 katlı binanın çatısında böyle bir manzara var. Burası ön ve arka olmak üzere 2 odadan oluşuyor bir de odaları birbirine bağlayan hol var. 2 oda ve holün tamamını kitaplık olarak kullanıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ......... 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler.
    Cevapla
  • HIGHFD 3 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşallah kütüphane resmen. Bende sadece hepi topu bin kitap vardır.
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Her kitap okunmaz..vesselam
    Cevapla
  • ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    her kitap okunmaz değil, her kitabı herkes okuyamaz.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah.Böyle insanların hala aramızda olması guryr verici...İl çapın da istifade etmek lazım.Kültür müdürlüğü ve Milli Eğitim e duyurulur...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Solskjaer dokunuşu! Beşiktaş, Athletic'i fena dağıttı
Bolu Belediyesi Grand Kartal Otel'e 19 gün önce yangın uygunluk raporu vermiş!