Gümüşhane'de emekli öğretmen bitki tohumlarından hayvan figürleri yapıyor

Gümüşhane'de 15 yıl önce emekli olan öğretmen Mehmet Hamdi Olgun boş vakitlerini değerlendirmek için uzun uğraşlar sonucu öğrendiği sanatıyla bitkilerin tohumlarını çeşitli hayvan figürlerine benzeterek rengarenk boyuyor.

Gümüşhane'de emekli öğretmen bitki tohumlarından hayvan figürleri yapıyor
Gümüşhane'de emekli öğretmen bitki tohumlarından hayvan figürleri yapıyor
GİRİŞ 25.05.2021 16:11 GÜNCELLEME 25.05.2021 17:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Büyükçit köyünde atalarından kalan tarihi evlerinde yaz tatilini geçiren Mehmet Hamdi Olgun, beraberinde getirdiği 250 civarındaki oyuncak kuşları köyün çocuklarına dağıttı. Çocukların hayal güçlerinin gelişmesi için bazılarını boyamadan onlara veren Olgun’un gelişini köyün çocukları dört gözle bekliyor. Okullarda yöneticilik ve öğretmenlik yaptıktan sonra 15 yıl önce emekli olan Olgun, resim sanatına ilgisi olmamasına rağmen 2 yılda tam anlamıyla öğrenip geliştirdiği sanatıyla bitki tohumlarını çıkardığı kabuğun baş, gövde ve kuyruk dengesi için kuyruk kısmına beton çivisi koyarak ağırlık merkezini sağladıktan sonra ayak kısmını monte edip boyaması yaklaşık 1 saat sürüyor

Patenli temizlik işçisi ilçede ilgi odağı oldu


Onların yüzünde küçükte olsa bir tebessüm görsem yetiyor

Yolda gördüğü ve kuşa benzeyen bitki tohumlarını birleştirip boyayarak başladığı sanatında ilk zamanlarda çok uğraştığını, tohumların kırıldığını, şeklini uyduramadığını anlatan Olgun, “Emekli olunca bunu oyalanmak için yapmaya başladım. Daha sonra talep gelmeye başlayınca bunları yapıp insanlara vermeye başladım. Bazen sıkılsam, yorulsam bile yapmak zorunda kalıyorum. Kesinlikle ticari amaçlı değil. Birine hediye etmek için, öğrencilere, öğretmenlere dağıtıyorum. Köye gelince çocuklara dağıtıyorum. Onların yüzünde küçükte olsa bir tebessüm görsem yetiyor” diye konuştu. 
 
5-10 dakikada boyanacak bir şey değil

Mersin’de yaşadığını ve yaz aylarında köyüne geldiğini kaydeden Olgun, “Bu bitki kamu binalarının duvarlarında süs ve sarmaşık gibi saran sarı çiçekli bir bitki. Mersin’de bu bitkinin tohumları her yıl çok fazla veriyor. Onları topluyorum. Önce bıçakla şekillendirip yapıştırıyorum. Önce beyaza boyuyorum ki diğer renklerin netliği ortaya çıksın. Ondan sonra boyuyorum. 5-10 dakikada boyanacak birşey değil. Mümkün olduğunca değişik renkler kullanmaya çalışıyorum. Bir tanesini yapmak 1 saatini alıyor insanın. Boyadıktan sonra kurumasını beklemek gerekiyor. O yüzden süre uzun” dedi. 
 
Bazı çocuklar artık oyuncağa doydu, büyüklere daha ilginç geliyor

Bazı çocukların artık oyuncağa doyduğuna değinen Olgun, “O kadar zengin evlerde oyuncak türü var ki bazı çocuklara bu yaptıklarımız ilginç gelmiyor. Büyüklere daha çok ilginç geliyor. Pandemi sürecinde gittiğim sağlık merkezindeki doktoruma ve sağlık çalışanlarına da hediye ettim. Onlar da bende çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı. Büyükçit köyünde yaşayan çocuklar da getirdikleri hediyeler için Mehmet amcalarına teşekkür etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Uzaktan bakınca şener şen sandım :):):):):)
    Cevapla
  • hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş yere zaman tüketiyor
    Cevapla
  • 10ncu Köy sakini 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye kahveye gidip pişpirik mi oynasaydı tv de sabah programı mı izleseydi? Şimdi diyeceksin sen namaz, ibadet yapsın, ne biliyorsun yapmadığını?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'daki kanlı Noel saldırganıyla ilgili sır perdesi aralandı!
AK Parti İstanbul İl Başkanlığında bayrak değişimi