Yargıtay'dan emsal olacak nafaka kararı!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendirdi. Öğretmen kadın lehine verilen yoksulluk nafakası kararını kadının yeterli ve sürekli gelirinin bulunduğu gerekçesiyle kararı bozdu.

Yargıtay'dan emsal olacak nafaka kararı!
Yargıtay'dan emsal olacak nafaka kararı!
GİRİŞ 05.07.2021 09:41 GÜNCELLEME 05.07.2021 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bir süredir şiddetli geçimsizlik yaşayan çift Aile Mahkemesi’ne müracaat ederek karşılıklı boşanma davası açtı. Mahkeme, davalı karşı davacı kadının davasını kabul ederek tarafların boşanmasına karar verdi. Mahkeme, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle kadının maddi manevi tazminat talebini de hüküm altına aldı. Kararı kadın tazminat miktarı, erkek ise davanın reddi yönünden kararı temyiz etti. Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, öğretmen olan kadına verilen yoksulluk nafakası kararını yasaya aykırı buldu..

Eşine hakaret eden kadına nafaka yok! Yargıtay’dan ilginç karar   Eşine hakaret eden kadına nafaka yok! Yargıtay’dan ilginç karar


YETERLİ VE SÜREKLİ GELİR SEBEBİYLE BOZULDU

Kararda şöyle denildi: “Tarafların tespit edilen ekonomik ve sosyal durumları, boşanmaya yol açan olaylardaki kusur dereceleri, paranın alım gücü, kişilik haklarına yapılan saldırı ile ihlâl edilen mevcut ve beklenen menfaat dikkate alındığında davalı-karşı davacı kadın yararına takdir edilen maddi ve manevi tazminat azdır. Bu yön gözetilmeden hüküm tesisi doğru bulunmamış, bozmayı gerektirmiştir. Toplanan delillerden davalı-karşı davacı kadının öğretmen olduğu, sürekli ve yeterli gelirinin bulunduğu, boşanma nedeniyle yoksulluğa düşmeyeceği anlaşılmaktadır. Türk Medeni Kanunu'nun 175. maddesi koşulları oluşmamıştır. Yoksulluk nafakası isteminin reddi gerekirken, yazılı şekilde karar verilmesi doğru görülmemiş, bozmayı gerektirmiştir. Tarafların gerçekleşen sosyal ve ekonomik durumlarına, nafakanın niteliğine, günün ekonomik koşullarına göre 2010 doğumlu ortak çocuk R.K. yararına takdir edilen iştirak nafakası çoktur. Mahkemece Türk Medeni Kanunu'nun 4. maddesindeki hakkaniyet ilkesi de dikkate alınarak daha uygun nafakaya hükmedilmesi gerekir. Bu yön gözetilmeden yazılı şekilde hüküm kurulması usul ve kanuna aykırı olup, bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen utanmadan nafaka mı istemiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cemaati camiye sokmayan eli bıçaklı şahıs cemaat tarafından taşlandı!
Kar geliyor! MGM ve Valilik'ten uyarı! İstanbul ve birçok ilde...