Denizli'de bahçesinde ürettiği su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor

Denizli'nin Pamukkale ilçesine bağlı Dokuzkavaklar mahallesinde yaşayan 36 yaşındaki Özer Özdemir evinin bahçesinde 150 metrekarelik alanda 5 yıldır ürettiği su kabaklarını internetten satıyor.

Denizli'de bahçesinde ürettiği su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor
Denizli'de bahçesinde ürettiği su kabaklarını sanat eserine dönüştürüyor
GİRİŞ 31.07.2021 17:37 GÜNCELLEME 31.07.2021 17:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Denizli’de Özer Özdemir, beş yıldan bu yana evinin önündeki yaklaşık 150 metrekarelik alanda su kabağı üretiyor. Suyu çok seven su kabaklarından farklı ebatlarda 60 su kabağı üretmeyi başaran Özdemir, kendi mahsulü su kabaklarını internetten ve kendi tasarladığı modellere göre oyarak, lamba, gece lambası ve süs eşyaları yapıyor. Özdemir, su kabağını oyup gece lambası haline getirmek için bir ay uğraşıyor.   

Şile'de üretiyor, tüm dünyaya satıyor! Sirkesiyle İtalya'dan ödül aldıŞile'de üretiyor, tüm dünyaya satıyor! Sirkesiyle İtalya'dan ödül aldı




60 SU KABAĞI ÜRETTİ
 
Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Dokuzkavaklar Mahallesinde yaşayan 36 yaşındaki Özer Özdemir, evinin bahçesinde yaklaşık 150 metre karelik bahçesinde beş yıldan bu yana su kabağı üretiyor. Suyu çok seven su kabaklarından farklı ebatlarda 60 su kabağı üretmeyi başaran Özdemir, kendi mahsulü su kabaklarını internetten ve kendi tasarladığı modellere göre oyarak, lamba, gece lambası ve süs eşyaları yapıyor. Su kabağıyla uğraşmanın çok zevkli olduğunu, kabağın kendi eliyle sanat eserine dönüşmesini sağladığını anlatan Özdemir,  oyma sanatıyla ilgili herhangi bir eğitimde almadığını, el işlerine olan merakıyla, internetten satın aldığı hobi matkabıyla kabağı sanat eserine dönüştürdüğüne dikkat çekti.  


 
KENDİ BAHÇESİNDE YETİŞTİRDİĞİ KABAKLARLA BAŞLADI

Su kabağı işlemenin tozlu bir çalışma olduğunu belirten Özdemir, ‘Su kabağından iki yıldan bu yana lamba yapıyorum. Bu işe önce kendi bahçemde kabak yetiştirerek başladım. Sonra kabaklar çoğalınca bunları nasıl değerlendirebilirim diye internetten araştırma yaparak,  lamba yapıldığını öğrendim. Bir kenardan başladım. Hobi matkabı edindim yine internetten. Bunlara çeşitli şekiller verebilmek için, çeşitli uçlar aldım. Bir kabağa başlamadan önce bunun şekline ne uyar, onu tasarlıyorum. Sonra üzerini kalemle çiziyorum. Sonra hangi işlemi yapacaksak ona uygun matkap ucunu takıyorum. Sonra oturup sabırla işlemeye başlıyoruz. Biraz toz çıkaran bir işlem. Genelde balkonda falan yapıyorum. Kabak boncuklarımız var. Açtığımız deliklere çekişle çakarak değişik şekiller ortaya çıkarabiliyoruz. Bu şekilde işçilikli uğraştıran bir kabak, bir ay falan vaktimi alıyor. Burada da internetten esinlenerek, yaptım. Burada kabak havada duruyormuş gibi, gözüküyor. Yaptığımız kabakları sevdiklerimize hediye ediyorum. Küçüklüğümden beri el sanatlarına yatkınlığım var" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • MezgitBey 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben çok daha kaliteli ve sanatkar olarak bu işi yapan birini tanıyorum onun eserlerinin yanında bu devede kulak.
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    En azindan saygi duymayi ögren...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ön rapor tamamlandı! Grand Kartal Otel için karar verildi
Solskjaer dokunuşu! Beşiktaş, Athletic'i fena dağıttı