Almanya'daki doktorlar konuşamaz dedi! Şifayı Türkiye'de buldular

Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan Havva ve Servet Ekiz çiftinin 7 yaşındaki çocukları Yavuz Selim'e 3 yaşındayken doktorlar 'konuşamaz' dedi. Aradıkları umudu Türkiye'de bulan aile 3 yılda 10 kez Türkiye'ye geldi.

Almanya'daki doktorlar konuşamaz dedi! Şifayı Türkiye'de buldular
Almanya'daki doktorlar konuşamaz dedi! Şifayı Türkiye'de buldular
GİRİŞ 10.09.2021 17:04 GÜNCELLEME 10.09.2021 17:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Stuttgart kentinde yaşayan Havva ve Servet Ekiz çiftinin 7 yaşındaki oğulları Yavuz Selim’e, 3 yaşında konuşma geriliği ve gelişim bozukluğu teşhisi konuldu. Yavuz Selim’in konuşması için hastane hastane gezen çift, yaşadıkları ülkede uzun çabalarına rağmen çocukları için bir umut bulamadı. Bir süre Almanya’da işaret dili eğitimi alan Yavuz Selim’in konuşamayacak olmasını kabullenemeyen anne  Ekiz ailesi yeni arayışlar içerisine girdi. Umudunu yitirmeyen aile, sosyal medya üzerinden yaptıkları araştırmalarda anne Ekiz, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile karşılaştı. Merkezde benzer problemlerde çocukların büyük gelişim kaydettiğini gören Havva Ekiz, 3 yıl önce oğlu Selim ile Türkiye’nin yolunu tuttu. Merkezde eğitimine başlanılan Selim, 1 haftalık eğitimle 4 yaşında ilk kez “Baba” dedi. Oğullarında gördükleri gelişim karşısında büyük sevinç yaşayan Ekiz ailesi, her fırsatta Türkiye’nin yolunu tutuyor. 3 yılda 10 kez Türkiye’ye gelerek rehabilitasyon merkezinde eğitim alan Yavuz Selim’in davranış problemleri büyük ölçüde azaldı, konuşmaya başladı. Çocuklarının gelişimi karşısında büyük mutluluk yaşayan aileler, çocukları aynı durumda olan ailelerin umutlarını yitirmemesi gerektiğini söyledi.

Karın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede kalbi duran Güler, hayatını kaybettiKarın ağrısı şikayetiyle kaldırıldığı hastanede kalbi duran Güler, hayatını kaybetti



 
BABA KELİMESİ DEVAMLİ GELMEMİZİN İŞARETİYDİ

Her fırsatta Türkiye’ye gelerek eğitim aldıklarını ve oğlunun büyük gelişme gösterdiğini ifade eden anne Havva Ekiz, “Oğlum Selim’e 3 yaşındayken global gelişim bozukluğu teşhisi konuldu. Selim’in bebeklik süreci çok zor süreçten geçti. Çok ağlıyor, çok bağırıyordu, davranış problemleri, sinirsel süreçlerimiz oluyordu. Çaresizliğimden, oğlum 4 yaşındayken sosyal medyadan araştırma yaptım ve burayı buldum. İlk gelişimizde 10 günlük bir süreç için geldik. 10 günlük süreçten önce Selim’in çıktısı ‘anne" oldu. Bu 10 günlük süreçten sonra duyduğumuz en güzel kelime ‘baba’ oldu. Baba kelimesi de bizim buraya devamlı olarak gelmemizin bir işaretiydi. 1 aylık, 2 haftalık, kış sezonu, yaz döneminde her bulduğumuz fırsatta babası ile dönüşümlü olarak buradayız. Bir anne olarak duygularımı hiçbir zaman ifade edemem. Çünkü çok mutluyum. Buradan döndüğümüzde aldığım tepkiler bana enerji veriyor. Oğlumla gurur duyuyorum” dedi. 


 
TARİFSİZ BİR DUYGU 

Oğlundan 4 yıl sonra ‘baba’ kelimesini duyduğunda büyük sevinç yaşadığını belirten baba Servet Ekiz ise, “Oğlumun şu an kullandığı kelimeler, buraya gelmeden önceki sürece göre çok farklı. Sorgulayıcı oldu. Artık soru-cevaptan ileri geçirerek, sorgulayıcı cümleler de kurmaya başladı. Baba kelimesini söylediğinde açıkçası beklentim o kadar yoktu. Ben de bir mesafeliydim. Bütün ailelerin ilk başta yaşadığı gibi bir endişe vardı. Ama baba kelimesi çıktıktan sonra, bunun hiçbir maddi karşılığı olmayan bir sevgi olduğunu gördüm. Bunun asla bir karşılığı olmuyor. Eğer çocuk istekli bir şekilde baba kelimesini kullanıyorsa ne güzel. Tarif edilmez bir duygu. Bizler bu şekilde mutluyuz. Ben bu şekilde çok mutlu oldum” diye konuştu. 


 
DAHA ÖNCE HİÇ AĞABEY DEMEMİŞTİ 

Kardeşinin Türkiye’ye gelmeden önce büyük sorunlar yaşadıklarını ve eğitimin ardından güzel vakit geçirmeye başladıklarını belirten  “Beni ısırıyordu, dövüyordu, şımarıyordu, sinirleniyordu. Buraya geldikten sonra çoğu konuda artık eskisi gibi değil. Seviniyoruz. Onun için her zaman gelmeyi düşünüyoruz. Daha önce buradan Almanya’ya döndüğünde kardeşimi çok özlemiştim. Geldiklerinde, ‘ağabey nasılsın’ dedi. Sevindim, onu duyunca çok duygulandım. Daha önce hiç ağabey dememişti. O gelişinde beni sevindirdi. Eskiden yaşayamadığım çocukluğu kardeşimle rahatlıkla yaşıyorum” şeklinde konuştu. 
 
AİLELER CESARETLERİNİ TOPLAYIP BURAYA GELSİNLER

Aynı durumda olan ailelerin umudunu yitirmeden Türkiye’ye gelmesi gerektiğini belirten Meryem Gül Ekiz, “Burası Selim’e çok iyi geldiği için biz yaz tatilini burada geçirmeyi tercih ediyoruz. Selim buraya ilk geldiğinde ‘baba’ bile diyemiyordu. Bana hala ‘abla’ diyemiyor. Meryem diye sesleniyor. O bile çok sevindiriyor bizi. Almanya’ya döndüğü zaman burayı çok özlüyor. Burayı evi olarak görüyor. Almanya’yı yurt dışı olarak görüyor. Çok gurur duyuyoruz. Burada vaktini severek harcadığı ve gelişmelerini görünce seviniyoruz. Bizim gibi ailelerin cesaretlerini toplayıp buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Buradaki yaşayacağınız tecrübeler unutulmaz olacaktır. Buna eminim” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetçiler iyi ki İbrahim as gibi iki ülkeli yaşıyor. Bu büyük bir nimet. Türkiye ve Milletimiz için büyük bir güç. Al sana ortak pazar. Sağlık sektöründe iletişime, saygıya ve düzensizliğe ekstra dikkat edilmeli diye düşünüyorum. Doktora teşekkürler hastaya geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Egeli Laz 3 yıl önce Şikayet Et
    Dogma buyume Almanya'da kalisorum. Yasim 40. 7 yasinda bir oglum var. 3 ile 5 yaslari arasi neredeyse her 10 gunde bir atesleniyordu. Almanya'da 3 universite hastanesine gosterdik ama anlamadilar. Türkiye'de Ege Universitesi'nde bir profesöre gösterdik. Hocanin her dedigi altin degerinde, bir manifesto gibi. Bademciklerini aldirin dedi. Geldik, aldirdik ve iki yildir ateslenmiyor. Bunun disinda oglumda alerji var. Alman doktorlari alerjik reaksiyonu dindirmek icin olac veriyor, Turk doktor ise alerjik reaksiyonu onleyen ilac. Incelige bakin. Isteyene Turk doktorun ismini verebilirim. Uzun lafin kisasi, Türkiye bircok alandaki gibi tipta da Almanya'dan cok ileride.
    Cevapla
  • selami 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkemi karalamak için her yola baş vuranlar duysun
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    rabbim şifa versin inşallah
    Cevapla
  • mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin egitim sistemi o kadar kötü ki tarif edemem. Uzman doktordan randevu almaniz 6 aya kadar sürebiliyor! o sürede ölümcül bir hastaliginiz varsa allah yardimciniz olsun!
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkta çok ilerledik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya silah satış rekoru kırdı, Türkiye'nin payı belli oldu!
Uzman isimden korkutan yorum: Birçok binamızda bu eksik