38 yaşındaki memur İstanbul'un kalabalığından kaçtı, Adana'da topraksız tarım yapıyor

İstanbul'da yaşayan 38 yaşındaki memur Süleyman Dal, kalabalıktan kaçarak gittiği Adana'nın Kozan ilçesi Akköprü mahallesinde 1 dönüm araziye 4 sera kurarak topraksız tarım ile marul üretimi yapmaya başladı

38 yaşındaki memur İstanbul'un kalabalığından kaçtı, Adana'da topraksız tarım yapıyor
38 yaşındaki memur İstanbul'un kalabalığından kaçtı, Adana'da topraksız tarım yapıyor
GİRİŞ 31.01.2022 11:19 GÜNCELLEME 31.01.2022 11:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adana’nın Kozan ilçesi ile Osmaniye’nin Kadirli ilçesi sınırında yer alan Akköprü Mahallesi'ndeki 1 dönüm araziye 4 sera kurarak topraksız tarım ile marul üretimi yapan 38 yaşındaki Süleyman Dal, küçük arazilerin ekonomiye kazandırılarak en az 28 bin TL kazanmanın mümkün olduğunu söyledi.

Aynı aileden 4 kişi Almanya'dan gelip Samsun'da mide ameliyatı olduAynı aileden 4 kişi Almanya'dan gelip Samsun'da mide ameliyatı oldu

TOPRAKSIZ TARIM YAPIYOR

İstanbul’da yaşarken ailesine vakit ayıramadığı için memleketine döndüğünü belirten Dal, "Aklımda iki iş fikri vardı. Hayvancılık veya tarım. Bu işi değerlendirdim. Çünkü geldiğimde köylülerin atıl küçük arazilerini değerlendirmediğini gördüm. Belki onlara fikir ve yenilik olur amacı ile bu işe girdim. Büyük topraklara sahip olanlar değil kısıtlı imkanlarla, insanlara belki fikir olur diye bu işe başladım” dedi.  Her seradan yılda 8 kez ürün alabileceğimiz 7 bin 200 kök marul üretimi için yer hazırladıklarını anlatan Dal, "Toprağın görevini küçük saksılarda sağlıyoruz. Topraksız tarım oluyor. Hiç toprak yok. Toprağın işlevi tutunmayı sağlamak. Bitkiyi besleyen mineraller ve su sistemine eklediğimiz besinlerle beslenmesini sağlıyoruz. Suyu da boşa harcamıyor dönen bir sitem ve ısırgan otundan yaptığımız organik gübre ile bitkiyi besliyoruz" diye konuştu.

MARULUN GETİRİSİ YÜKSEK

Marulun getirisinin yüksek olduğunu ve küçük arazilerin tarıma kazandırılabilmesi adına örnek olduğunu kaydeden Süleyman Dal, “Marulun tanesi 3-5 TL arasında satılıyor. Aracı olmadan kendimiz satıyoruz. Potansiyel olarak söylersek 7 bin kök aynı yerden 8 kez ürün almak anlamına geliyor. Şu anki şartlarda her seradan yaklaşık 28 bin TL civarında kazanç potansiyeli var” dedi. Anne Hediye Dal (56) ise marullar ile hayatının değiştiğini ifade ederek, “Her gün bunlarla uğraşıyorum spor yapmış oluyorum. Saksıya koy ve her gün 2 dalını ye. Çok keyifli ve güzel” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Türkiyeli 2 yıl önce Şikayet Et
    Memur oalacam diye çırpınanlar iyi bakın :)
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Topraksız tarım mı?? abowwww (!)
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    daha yeni mi duydun? yurt dışında senelerdir uygulanan bir sistem.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Suriye'den terör örgütüne uyarı: Hazır olacağız!
Trump'tan son dakika Rusya ve savaş açıklaması! Putin'e ilk tehdit! 1,5 milyon asker...