Dünyada kullanılmayan 20 alfabeyle yazıyor! Turistlerden yoğun ilgi görüyor

Bursa Tarihi Yeşil semtinde hediyelik eşya dükkanı bulunan Hayri Tekgöz 23 yıldır kaligrafi sanatıyla uğraşıyor. Tekgöz dünyada kullanılmayan 20 ayrı alfabeyle yazılar yazıp bunları turistlere satıyor.

GİRİŞ 28.02.2022 17:46 GÜNCELLEME 28.02.2022 17:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bursa Tarihi Yeşil semtinde hediyelik eşya dükkanı bulunan Hayri Tekgöz, 23 yıldır kaligrafi sanatıyla uğraşıyor. Bursa'nın tarihi yeşil ve türbe ve camisini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere dünyada şu an kullanılmayan her biri binlerce yıllık alfabelerle isim ve soy isimlerini tabak, kağıt ve ahşaba kaligrafi sanatıyla yazarak satışını yapıyor. Tekgöz'ün yazdığı yazılar çok beğeniliyor. Bu yazılar ürünün kalitesine göre 30 ila 200 lira arasında müşteri buluyor.

Gürcistan'dan baş ağrısı şikayetiyle geldi, şifayı Trabzon'da bulduGürcistan'dan baş ağrısı şikayetiyle geldi, şifayı Trabzon'da buldu

KULLANILMAYAN 20 AYRI ALFABEYLE YAZIYOR

23 yıldır kaligrafi sanatıyla uğraştığını ifade eden Hayri Tekgöz, "Kaligrafi sanatının yanı sıra farklı alfabelerle de ilgileniyorum. Farklı medeniyetlere ait şuan kullanılmayan 20 ayrı alfabeyle yazı yazıyorum. Bu yazıları tabak, kağıt ve ahşaba yazıyorum. Yazdığım bu yazıları Yeşil semtine Türkiye'nin farklı illerinden ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen turistlere satıyorum. Turistler genellikle ailelerinin ismini yazdırıyor. Dünya'da zamanında kullanılmış şu an kullanılmayan 20 alfabe öğrendim. Bu alfabelerle süs eşyalarına yazılar yazarak bunları turistlere 30 ila 200 lira arasında değişen fiyatlarla satıyorum" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Cano 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayrı abi denizli ye de gel. Dört gözle bekliyoruz.
    Cevapla
  • Süleyman 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah Allah (C.C) bereket versin elinize sağlik.
    Cevapla
  • Konyalıı 2 yıl önce Şikayet Et
    yazdığı bu 20 dili bilen yoktur zaten, o yüzden rastgele yazsa da kimse anlamaz temiz iş :))
    Cevapla
  • Cano 2 yıl önce Şikayet Et
    Tanısaydın demezdin öyle. Beş yapraklı fesleğen kitabı var beş dilde yazdığı için adı da öyle güzel. Al oku istersen biraz aydınlanma yaşarsın belki. Elinden gelmeyenler başkasının yaptığı işe hemen mantıksız yorum yapar. Kıskanma öğren seninde olsun.
    Cevapla
  • Djdnf 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru lan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'yi bu kış zor günler bekliyor! Katar Avrupa'ya karşı en büyük kozunu kullanıyor!
Bir milyon kişi katıldı: İşte yılın kelimesi!