Darüşşafaka’dan, ileri yaşlara sağlık ve huzur garantisi
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; ücretsiz yatılı eğitim sistemiyle çocukların hayatlarını, rezidans sistemiyle de 65 yaş ve üstü bağışçılarının hayatlarına mutluluk getiriyor.
1863 yılından bu yana annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları sınırlı çocukları, “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla ve nitelikli eğitimle hayata hazırlayan Darüşşafaka Cemiyeti; rezidans sistemiyle de ileri yaş bağışçılarına sağlıklı, huzurlu, sosyal ve keyifli bir yaşama ortamı sunuyor.
1997 yılında Yakacık’ta ilk rezidansını açan, ardından Maltepe, Şenesenevler ve Urla Rezidansları’nı hayata geçiren Darüşşafaka Cemiyeti; 65 yaş ve üstü bireylerin tek seferlik toplu bağışlarıyla, onlara gelecek endişesinden uzak, ömür boyu sağlık güvencesi altında, konforlu ve huzurlu bir yaşam imkanı sunuyor. Hem ileri yaşlarını güvence altına alan hem de sağlıklı ve sosyal bir çevrede konforlu yaşama fırsatına kavuşan rezidans sakinleri; Darüşşafaka Rezidansları’nda yaşamak için yaptıkları tek seferlik toplu bağışla, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda okuyan 1.000’e yakın babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencinin eğitimine katkı sağlıyor.
İKİNCİ BAHARIN EN GÜVENİLEN, EN SOSYAL ADRESİ
Rezidans sakinlerine ihtiyaç duyacakları her alanda çözüm üretmek amacıyla, sürekli olarak hizmet kalitesini artırma prensibiyle çalışan Darüşşafaka Cemiyeti, 65 yaş ve üstü için hayal edilen hayatı 159 yıllık deneyimiyle garantiliyor.
Darüşşafaka Rezidansları sakinlerine 1+1, 2+1 ve standart daire alternatifleri sunuyor. 65 yaşından sonra hayatını hayal ettiği biçimde yaşamak isteyenlere, daire dekorasyonu değiştirme ya da evindeki eşyaları rezidanstaki dairesine getirebilme imkânı da veren Darüşşafaka Rezidansları’nın temel amacı; misafirlerine sağlıklı, konforlu, huzurlu ve mutlu “ikinci bahar” yaşatmak.
Ömür boyu sağlık güvencesiyle hizmet veren Darüşşafaka Rezidansları’nda beslenme en önemli konuların başında geliyor. Diyetisyen kontrolünde hazırlanan dünya mutfağı lezzetleri günde üç öğün garson servisiyle açık büfe tarzında sunuluyor. Sağlık, güvenlik birimleri, spor salonları, fizik tedavi üniteleri gibi hizmetleri de bulunan Darüşşafaka Rezidansları’nda 7/24 sağlık hizmeti veriliyor.
Psikososyal servisler tarafından sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerin belirlendiği rezidanslarda bağışçılardan gelen istek ve öneriler de dikkate alınarak yıllık bir planlama hazırlanıyor. Bu kapsamda rezidans sakinleri; gezilere, konserlere, tiyatroya, sinemaya, alışveriş merkezlerine, bale ve opera gösterilerine gitme fırsatı bulmanın yanı sıra sevdikleri sanatçılarla buluşma fırsatı da yakalayarak, müzik dinletilerine ve konferanslara katılabiliyor. Profesyonel hobi öğretmenleri eşliğinde resim, örgü, nakış, takı tasarımı, maket, rölyef, yemek yapımı gibi farklı uğraşlarda da desteklenen Darüşşafaka Rezidansları bağışçıları, hayatı doyasıya keyifle yaşayabiliyor.
450 BAĞIŞÇI YAŞIYOR
Hem çocukların eğitimine katkı sağlayıp hem de hayatlarının ikinci baharında sağlık kontrolleri yapılarak, sosyalleşerek, güven ve huzurlu bir ortamda yaşamayı seçen 450 hayırsever Darüşşafaka Rezidansları’nda hayatını sürdürüyor.
Darüşşafaka Hakkında
Türkiye’nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ve yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak onların yaşamlarını değiştiriyor. “Eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla 1863 yılından bu yana çalışan Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını ve yükseköğrenimleri esnasında burs almalarını sağladı. Tarihi boyunca ülkenin gelişiminin bireylerin gelişmesine paralel olacağı ilkesi ile hareket eden ve “eğitimle değişen yaşamlar” misyonunu benimseyen Cemiyet, 10 yaşında ailelerinden emanet aldığı çocukların; Atatürk ilkelerine bağlı, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüvenli ve topluma karşı sorumlu bireyler olarak yetişmesini sağlıyor.
Bugün Türkiye’nin dört bir yanından sınavla belirlenen 1000’e yakın öğrenci, İstanbul Maslak’taki Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 8 yıl boyunca tam burslu ve yatılı okuyor. Yabancı dil ağırlıklı kaliteli bir eğitim sürecinden geçen öğrenciler, sosyal ve kültürel anlamda da tam donanımlı bireyler olarak yetişiyor.
2015 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne layık görülen Darüşşafaka Cemiyeti, yine Birleşmiş Milletler’in en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olan UN Global Compact üyesidir. 2013 yılında kurumsal yönetim derecelendirme çalışması yaptırarak yönetiminin şeffaflığını, hesap verebilirliğini ve sürdürülebilirliğini belgeleyen ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti; 2018 yılında notunu 9,50'ye, 2019’da 9.54’e, 2020’de 9,66’ya, 2021 yılında ise 9,74’e yükseltmiştir.