Seramik vazo ve kâseler nasıl boyanır? Seramik eşyalarınıza yeni bir soluk getirin
Seramik vazo ve kâse boyama, eski seramik eşyalara yeni bir tarz getirmek için yapılabilecek bir işlemdir. Seramik vazo ve kâse boyamanın en basit yolunu sizler için araştırdık.
Seramik vazo ve kâse boyamak, yaşam alanında yer alan seramik objeleri değiştirmek yerine onlara yeni bir soluk katmak için yapılabilecek en basit uygulamadır. Ancak seramik vazo ve kâse boyama, çoğu kişinin yapmak istediği ama karşılaşılabilecek olası problemler yüzünden vazgeçtiği bir işlemdir.
Seramik vazo ve kâse boyama işlemi doğru önlemler alınmadan yapılırsa ortam boya lekesi olabileceği gibi doğru şekilde pişirilmeyen seramik objede belirli bir süre sonra boyanın akması gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
Haber7.com ekibi olarak sizler için seramik vazo ve kâse boyamanın en basit yöntemini araştırdık. Eğer seramik eşyanıza bir desen çizmek istiyorsanız kurşun kalem kullanabilir ve daha sonra boya ile üzerinden geçebilirsiniz. Desen kısmını kendi zevkinize göre ayarladıktan sonra bir sonraki aşamaya geçerek boyayı kurutun ve fırında pişirme aşamasını asla atlamayın.
SERAMİK VAZO VE KÂSE BOYAMA
Seramik Vazo Ve Kâse Boyamak İçin İhtiyacınız Olacak Malzemeler;
- Seramik vazo veya kâse
- Gazete
- Seramik boya
- Boyaları boşaltmak için uygun küçük kaplar
- İnce bir boya fırçası
- Kalem
Seramik Vazo Ve Kâse Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?
-
Boyayı Kaplara Dökün
Seramik vazo ve kâse boyamak için öncelikle çalışacağınız yüzeyi gazete kâğıtları ile kaplayın. Bu yöntem sayesinde boyanın etrafa sıçramasıyla oluşabilecek olası lekeleri önleyebilirsiniz. Gazete ile çalışacağınız alanı kapladıktan sonra seramik eşyayı ortasına koyun. Boyayı kaplara dökün ve ikinci aşamaya geçin.
-
Sıçrama Desenleri Yapın
Seramik vazo ve kâse boyama işleminde sıçrama deseni yapmak istiyorsanız seramik eşyayı gazete le kaplı alana koyun ve ince fırçayı boya içerisine batırın. Boyanın fazlasını kabın kenarına silin. Ardından fırçayı seramik eşyanın üstüne götürün ve yukarıdan seramik eşyaya doğru fırçaya hafifçe vurun.
Vurmanızla titreşen fırçadaki boyalar seramik eşyanın üzerine dökülecek ve sıçrama desenleri oluşturacaktır. Bir süre kurumasını bekleyin ve aynı işlemi başka renk boyalar içinde deneyin.
-
24 Saat Kurumaya Bırakın
Seramik vazo ve kâse boyama işlemini bitirdikten sonra hava alan bir ortamda en az 24 saat kurumaya bırakın.
-
Boyayı Isıyla Sabitleyin
Seramik vazo ve kâse boyama işleminin son aşaması ise boyayı ısıyla sabitlemektir. Seramik eşya üzerine sürdüğünüz boya tam anlamıyla kuruduğunda onu 300 derece fırında yaklaşık 30 ila 35 dakika kadar pişirin. Bu işlem sonrasında seramik eşyanız yıkanabilir bir hale gelecektir ve suyla temas ettiğinde boyanın çözünme ihtimali olmayacaktır.
İlginizi çekebilir;
İndüksiyonla pişirme nedir, artıları ve eksileri nelerdir?
Şömine bakımı nasıl yapılır? Odunlu şömine ve gazlı şömine bakımı nasıl yapılır?
Muhtemelen son kullanma tarihinin olduğunu bilmediğiniz eşyalar