Eski derz nasıl temizlenir? Sararan derzleri en iyi ne beyazlatır?

Fayans, seramik veya diğer döşeme malzemeleri arasındaki boşluklar olan derzler zamanla kirlenip evinizin havasını olumsu etkileyebiliyor. En iyi derz temizleyiciyi bulmak hem estetik hem de hijyenik nedenlerden dolayı oldukça önemli. Peki derz aralarını en iyi ne temizler? Sararan derzler nasıl beyazlatılır?

Eski derz nasıl temizlenir? Sararan derzleri en iyi ne beyazlatır?
Eski derz nasıl temizlenir? Sararan derzleri en iyi ne beyazlatır?
GİRİŞ 21.08.2024 16:40 GÜNCELLEME 21.08.2024 16:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski derzleri ilk günkü parlak beyazlığına geri döndürmek, özellikle çamaşır suyu hassasiyetinden dolayı kimyasal kullanamayanlar için oldukça zorlaşabiliyor. Neyse ki, derzleri toksik kimyasal maddeler olmadan temizleyen doğal bir alternatif var. İşte derzleri çamaşır suyundan daha etkili bir şekilde temizleyen o etkili yöntem!

Ananas yedikten sonra dilde yanma neden olur? Ananas dilimi yaktı ne yapmalıyım?Ananas yedikten sonra dilde yanma neden olur? Ananas dilimi yaktı ne yapmalıyım?

EN İYİ DERZ TEMİZLEYİCİLER!

Sitrik asit, temizleyici özelliklere sahip olan kristal beyaz bir tozdur ve genellikle gıda sektöründe ekşi bir tat katmak veya asiditeyi dengelemek için kullanılır. Bu doğal madde, turunçgillerde ve ananas gibi meyvelerde bulunur.

Güneş gözlüklerine dikkat! En iyi güneş gözlüğü nasıl olmalı?Güneş gözlüklerine dikkat! En iyi güneş gözlüğü nasıl olmalı?

Sitrik asit, doğal olarak elde edilebildiği gibi, genellikle şekerin bir mantarla fermantasyonu yoluyla da üretilir. Bu yöntem, ağartıcı bazlı ürünler yerine daha doğal bir temizlik alternatifi sunar.

Temizlik uzmanlarına göre, sitrik asit "derz temizlemenin en şaşırtıcı ve etkili yollarından biridir." Limon, portakal ve greyfurt gibi meyvelerden elde edilen sitrik asidin hafif asidik yapısı, temizlik için idealdir.

Cilt kuruluğu hangi vitamin eksikliğinden, neden olur? Cilt kuruluğu belirtileri…Cilt kuruluğu hangi vitamin eksikliğinden, neden olur? Cilt kuruluğu belirtileri…

DERZ ARALARI NASIL TEMİZLENİR?

Bir sprey şişesine bir litre sıcak su ve iki yemek kaşığı sitrik asit tozu ekleyin. Şişeyi hafifçe çalkalayarak karıştırın ve ardından derzlere püskürtün. Çözeltinin birkaç dakika boyunca derzlerde etki etmesini bekleyin. Ardından mikrofiber bir bezle silerek temizleyin.

Dikkat: Uzmanlar, derzleri temizlerken bu güçlü asitleri düzenli olarak kullanırken dikkatli olmanızı öneriyor. Özellikle çimento bazlı derzlere sahip olanlar, aşındırıcı etkilerden kaçınmak için kullanım sıklığını kontrol etmelidir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    İnşaat veya tadilat zamanı bir fikir veriyorum; zemin ve duvar kaplamalarını mümkün olduğunca büyük ebatlı kullanın. Ustalar pek sevmez ama 60x60 veya daha büyük olsun. Derz miktarı azalacaktır.
    Cevapla
  • obarak kubama 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm derzler içinde polimer katkı olsun yada olmasın kalker bazlıdır. Yani çimentodan imal edilirler. Asit ise çimentonun düşmanları arasındadır. Derz dolgular düşük poroziteye sahip olmaları açısından aside karşı daha fazla duyarlıdırlar. Bu sebeple temizlik sonrasında kafi miktarda su ile derzlerin üzerinden geçerseniz, geniş zamanda derzlerinizin ömrünü daha da arttırabilirsiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı Mustafa Karasu'yu afallatan hamle: Oyun içinde oyun var
Yer Avcılar: Maganda sokakta yürüyen çocuğa yumruk attı