Bol köpüklü kahvenin sırrı! Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?
Lezzetinin yanı sıra köpüğüyle de sohbetlerin vazgeçilmezi olan kahvenin birtakım püf noktaları bulunuyor. Kahve yaparken işinize yarayacak bu püf noktalar, ikram edeceğiniz kahveyi hafızalara kazıyacak cinsten. İşte, bol köpüklü kahve yapılışı!
Kavanozunu açtığında bile etrafı saran mis gibi kokusuyla dikkat çeken kahve, bol köpüklü olduğunda tadından yenmiyor. Özellikle sohbet muhabbet ortamlarının vazgeçilmezi olan Türk kahvesinin pişirilme yöntemi, tadı ve görüntüsünü doğrudan etkiliyor. Peki, bol köpüklü Türk kahvesinin sırrı nedir? Bol köpüklü kahve nasıl yapılır?
Evde gözlük camı temizleme suyu nasıl yapılır? Numaralı gözlük camı nasıl temizlenir?
BOL KÖPÜKLÜ KAHVVENİN SIRRI!
İşte, kahveyi pişirirken içine ekleyeceğiniz tek malzeme ile kaynama ve demlenme süresi arasındaki dengeyi buldunuz! Bol köpüklü Türk kahvesi için:
Türk kahvesini pişirirken içerisine bir kalıp buz eklemeniz gerekiyor
Bir kalıp buz, Türk kahvesinin kaynama ve demlenme sürecini orantılar.
Bitkinin büyümesi için neler gerekli? En hızlı bitki büyüten o yöntem!
Türk kahvesinin yapısını hem daha kıvamlı yapan bu yöntem, tadını da daha yumuşak hale getirir.
Tadını ve kıvamını korumak için cezve içerisine kahvenizi pişirirken 1 kalıp buz eklemeniz yeterli.
İşte, bol köpüklü kahvenin sırrı bu kadar basit!
Üşümüyorum ama ayaklarım buz gibi diyorsanız… Ayak üşümesine pratik çözüm!
-
Osman 7 ay önce Şikayet EtAdı geçen türk kahvesidir. Soğuk sudan ve kısık ateşte (mümkünse kömürde) pişer. Parmak değecek sıcaklıkta şekeri eklenir. Kaynama zamanı dıştan köpüren kahve taşma sınırında ateşten alınır. Önce köpük dağılımı yapılır. 3 cezve için en az köpük ilk cezveye, ondan biraz fazlası 2.ye, kalanı 3. cezveye konup kalan kahve cezvelere pay edilir. Ötesini tanımam.Beğen Toplam 4 beğeni