Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?

Fırında çıtır çıtır kızarmış ev yapımı sarımsaklı ekmek ile yemeklerinizin lezzetini ikiye katlayın. İşte evde kolaylık yapabileceğiniz en basit sarımsaklı ekmek tarifi…

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?
Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 16.05.2024 09:13 GÜNCELLEME 16.05.2024 09:13

Ev yapımı sarımsaklı ekmek, her yemeğin yanına yakışacak ve lezzetiyle iştah açacak bir tariftir. Oldukça kolay hazırlanan bu tarif, sofranın yıldızı olacak ve neredeyse her yemeğin yanına yapmak isteyeceksiniz.

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifini yapmak için biz bu tarifte bir baget ekmek kullandık. Ama siz dilerseniz istediğiniz bir ekmeği bu tarifteki ekmekle değiştirerek yapabilirsiniz.

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?

İşte o lezzetiyle bağımlılık yapma garantili ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi…

Mayasız pizza hamuru nasıl yapılır? Sadece 15 dakikada pizza hamurunuz hazır!Mayasız pizza hamuru nasıl yapılır? Sadece 15 dakikada pizza hamurunuz hazır!

Daha sağlıklı ve lezzetli: Çilek kompostosu tarifi, nasıl yapılır?Daha sağlıklı ve lezzetli: Çilek kompostosu tarifi, nasıl yapılır?

EV YAPIMI SARIMSAKLI EKMEK TARİFİ

HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?

Ev Yapımı Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 adet baget ekmek
  • 6 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak, rendelenmiş
  • 2 yemek kaşığı maydanoz, ince ince doğranmış
  • ¼ çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/8 çay kaşığı tuz

Ev Yapımı Sarımsaklı Ekmek Nasıl Yapılır?

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Ev yapımı sarımsaklı ekmek tarifini yapmak için öncelikle fırını 200 dereceye alın ve ısınmasını sağlayın. Orta boy bir kasenin içerisine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını alın. Kasenin içerisine 4 diş rendelenmiş sarımsağı, sarımsak tozunu, doğranmış maydanozu ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Adım 2

Baget ekmeği uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kesilmiş kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız sarımsaklı tereyağı karışımını ekmeklerin üzerine sürün ve fırına verin.

Adım 3

Yaklaşık 10-15 dakika ekmekler istediğiniz kıtırlığa gelene kadar pişirin. Fırından çıkan ev yapımı sarımsaklı ekmekleri 2 cm kalınlıkta olacak şekilde dilimleyin ve sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Memur ve emeklinin zam oranı belli oldu
Dünyanın en değerli şirketleri yatırımcısını mutlu etti