Öğretmene dehşeti yaşatmıştı! MEB'den ilk açıklama geldi

Kocaeli Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda bir veli, sınıfta ders veren öğretmene öğrencilerinin gözü önünde saldırdı. Milli Eğitim Bakanı Tekinkonuyla ilgili yaptığı açıklamada, "sürecin takipçisi olacağız" dedi.

GİRİŞ 28.05.2024 18:59 GÜNCELLEME 28.05.2024 19:19
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 4 ay önce benzer olayın yaşandığı Kocaeli Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda yeni bir şiddet olayı daha yaşandı. 

Bir veli, sınıfta öğrencilere ders veren öğretmene saldırdı. Veli, öğrencilerinin yanında öğretmene zarar vermek isterken araya girenler sayesinde kavga önlendi.

Okulu basıp, öğretmenleri dövdülerOkulu basıp, öğretmenleri dövdüler

Mynet'in haberine göre büyük tepki çeken saldırının sebebi henüz öğrenilemezken saldırgan veli ve yanında bulunan bir kişi hakaretler yağdırarak okuldan ayrıldı. 

Sosyal medyada düşen görüntüler sonrasında tepkiler büyüdü.  

"MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN'DEN İLK AÇIKLAMA"

Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıyı kınarken, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak bu menfur olayla ilgili soruşturmayı başlattığımız gibi adli sürecin de takipçisi olacağız. Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini amaçlayan ve içerisinde şiddete karşı yasal düzenlemelerin de yer aldığı yeni ÖMK'nin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu vesile ile okuldaki güven ikliminin tesisi ve eğitim süreçlerinin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için sene başında hayata geçirdiğimiz 'Veli Randevu Sistemi'nin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Meslektaşımıza ve eğitim ailemize geçmiş olsun."

KAYNAK: MYNET
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 30
  • Ali 4 ay önce Şikayet Et
    velilerin de eğitilmesi gerek
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan artık bir önlem alın.Daha kaç müdürü,kaç öğretmeni feda edeceğiz.
    Cevapla
  • Turan 4 ay önce Şikayet Et
    Şiddete karşıyım ama okullarda bir sıkıntı var sürekli para isteme kermes yapmak için gıda maddesi isteme vs vs karşı çıkarsan öğrenci üzerinde baskı oluşuyor vaya çocuk arkadaşları yanında eziliyor vs vs
    Cevapla
  • Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bu cesareti nerden buluyor acaba?. Öğretmenlerin bir hükmü kalmadı, iyice itibarlaştırıldılar. Cezalar hiç bir suçta caydırıcı değil, sokakta birçok suçtan kaydı olan elini kolunu sallayarak gezen mahluklar cirit atıyor suç işlemeye devam ediyorlar ifadeleri alınıp tekrar dışarıya salınıyor. Bunlara çözüm bulunmazsa vay halimize.
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    sence kimden bu cesareti alıyorlar?
    Cevapla
  • tuka 4 ay önce Şikayet Et
    her okula güvenlik görevlisi alınmalıdır, sözleşmeli olmalı okula giren çıkan kontrollü olarak sağlanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD savaş uçakları neye uğradığını şaşırdı! Rus savaş uçağı bir anda ortaya çıktı
Immobile'nin gecesi! Kartal, Kayseri'de yüksekten uçtu