Barış Manço, Belçika'da duvar resmiyle ölümsüzleştirildi!

Belçika'nın Liege kentinde Barış Manço'nun anısına yapılan duvar resminin açılışı yapıldı.

GİRİŞ 30.05.2024 09:20 GÜNCELLEME 30.05.2024 10:00

Liege kentinin bağlı olduğu Valonya-Brüksel Federasyonu (Fransız Toplumu Hükümeti) ile Liege Belediyesinin girişimleriyle, kentteki bir binanın cephesine Ressam Giuseppe Barillaro'nun elinde gitarıyla çizdiği Barış Manço resminin açılışı yapıldı.

Açılışa Fransız Toplumu Hükümeti Başkan Yardımcısı Frederic Daerden, Liege Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Aydoğmuş, Türkiye'nin Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz'in yanı sıra, Manço'nun aile üyeleri ve çok sayıda seveni katıldı.

Merhum sanatçının kızkardeşi İnci Manço, AA muhabirine, "Çok Gururluyum. Ama buruk bir gurur. Keşke Barış da olsaydı." dedi. Gözyaşlarına hakim olmakta zorlanan Manço, "Görüyorum ki Barış hala yaşıyor. Hala çalışmaya devam ediyor. Okullarda çocuklar hala onun şarkılarını söylüyor." diye konuştu.

İnci Manço, Belçika'da böyle bir girişimin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Barış, burada yaşarken ara ara geliyordum. Çocukları elimde doğdu. 20 senedir gelmemişim. Ailemizin yarısı burada." ifadelerini kullandı.

Barış Manço'nun eşi Lale Manço da "Çok heyecan verici bir şey olduğunu düşünüyorum. Türk bir sanatçı için belki de ilk defa böyle bir şey yapılıyor. Biz Barış adına gururluyuz. Böylece ölümsüzleşiyor. Buradan geçen herkes Türk'ü, Barış'ı, şarkılarını tanıyacak." diye konuştu.

"BULUŞMA NOKTASI OLACAK"

Başkonsolos Deniz, Manço'yu bu kadar büyük bir kalabalıkla ve değerli bir sanat eseriyle anmanın büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirterek, "Bundan 60 yıl önce Barış Manço ile buraya gelen vatandaşlar çocukları, torunlarıyla birlikte Belçika Türk toplumunu oluşturdular." dedi.

Bundan sonra duvar resminin bulunduğu noktanın Belçika Türk toplumu ve tüm sevenlerinin buluşma noktası olacağını ifade eden Deniz, emeği geçen sanatçı ve yetkililere teşekkür etti.

Busenur Çalık Haber7.com - Yasemin.com
Haber 7 - Busenur Çalık
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?