Modern mutfakta klasik lezzet: Airfryer’da limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Airfryer'da limonlu kek tarifi! Modern mutfakta pratiklik ve lezzeti buluşturan bu tarifle, limonun ferah aromasıyla harmanlanmış nefis bir tatlı yapın.

Modern mutfakta klasik lezzet: Airfryer’da limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?
Modern mutfakta klasik lezzet: Airfryer’da limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?
GİRİŞ 08.06.2024 08:51 GÜNCELLEME 08.06.2024 08:51

Airfryer’da limonlu kek yapmak, geleneksel fırın yöntemine oranla daha hızlı ve enerji tasarruflu olmasının yanı sıra, airfryer’ın sağladığı homojen pişirme özelliği sayesinde kekin her tarafı eşit şekilde pişirir. Mutfakta pratikliği ve lezzeti bir araya getiren airfryer teknolojisi,  hem zaman kazandıran hem de lezzetini koruyan bir yöntemdir.

Airfryer’da limonlu kek, hafif ve ferah bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenektir. Limonun taze aroması ve ferahlatıcı özelliği, kekin yumuşak dokusuyla mükemmel uyum sağlar. Klasik tatlarla modern teknolojiyi bir araya getiren airfryer’da limonlu kek tarifi; tereyağı, toz şeker, yumurta, kendiliğinden kabaran un, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve pudra şekeri gibi birkaç basit malzemenin bir araya gelmesiyle yapılır.

KENDİLİĞİNDEN KABARAN UN NASIL YAPILIR?

Modern mutfakta klasik lezzet: Airfryer’da limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Kendiliğinden kabaran un yapmak için 1 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı kabartma tozu ve ¼ çay kaşığı tuz birleştirilerek güzelce karıştırılır ve tariflerde kullanılır.

Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?Dondurucuda patlıcan saklamanın püf noktaları: Patlıcan nasıl dondurulur?

4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır? 4 malzemeli limonlu kurabiye tarifi nasıl yapılır?

AİRFRYER’DA LİMONLU KEK TARİFİ

Modern mutfakta klasik lezzet: Airfryer’da limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Airfryer’da Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı, oda sıcaklığında
  • 250 gram toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 250 gram kendiliğinden kabaran un
  • 3 adet limon suyu
  • 3 adet limon kabuğu rendesi
  • 100 gram pudra şekeri

Airfryer’da Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Modern mutfakta klasik lezzet: Airfryer’da limonlu kek tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Airfryer’da limonlu kek yapmak için öncelikle airfryer kabını güzelce yağlayın ya da pişirme kağıdı serin. Bir kabın içerisinde tereyağı, toz şeker, yumurta, un, bir tutam tuz ve limon kabuğu rendesinin 3/2’sini ekleyerek karıştırın. Karışım açık bir renk olup kabarana kadar yaklaşık 4-5 dakika mikser ile yüksek devirde çırpın.

Adım 2

Airfryer’ı 160 dereceye kadar ısıtın ve hazırladığınız kek hamurunu kabın içerisine dökerek yüzeyini düzeltin. Yaklaşık bir saat kadar pişmeye bırakın. Piştiğinden emin olmak için kürdan saplayın ve temiz çıkarsa airfryer’dan çıkarın. 5 dakika kadar soğumaya bırakın.

Adım 3

Airfryer’da limonlu kekiniz soğurken ayrı bir yerde bir kabın içerisinde pudra şekeri, limon suyu ve kalan limon kabuğu rendesini mikser yardımıyla sertleşip kıvam alana kadar çırpın. 5 dakika beklettiğiniz keki kabından çıkarın ve tel ızgara üzerine alın. Kürdan yardımıyla üst kısmına delikler açın ve hazırladığınız limon sosunu üzerinde gezdirin.

Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?Airfryer’da kavrulmuş nohut tarifi, nasıl yapılır?

Sağlıklı lezzet kaçamağı: Airfryer'da buttermilk soslu soğan halkası tarifi, nasıl yapılır?Sağlıklı lezzet kaçamağı: Airfryer'da buttermilk soslu soğan halkası tarifi, nasıl yapılır?

Airfryer’da limonlu kekinizi tamamen soğuması için bekletin ve ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!                                                                         

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Portekiz penaltılarla çeyrek finalde
Daltonlar çetesinin milyonlarca TL haraç istediği iş yeri tekrardan kurşunlandı